Tura

Promotie

Escalada - Cheile Ampoitei

initiere si perfectionare in escalada

Categoria Mad4Nomad
Perioada 07.05.2021 09.05.2021
Durata
3 zile
Dificultate
escalada
Locuri disponibile
4 din 18

Veniti de prin toata tara, vineri, la pranz, ne-am adunat la pensiunea Mama Luta din Ampoița (un loc putin vizitat care se remarca printr-un relief accidentat, ce ofera un peisaj unic), unde ne-am cazat si ne-am rasfatat cu renumitele placinte ardelenesti, coapte pe lespede. Revigorati, ne-am echipat si am plecat pe Valea Ampoiței spre Calcarele Ampoiței - cele trei varfuri stancoase, ca niste monoliti, in forma de turnuri, inconjurate de dealuri si pasuni, care parca te invita la escalada, oferind posibilitati multiple pentru practicarea acesteia.

 

Traseele pe care le-am pregatit pentru participantii nostri incepatori, dar si avansati, au grad de dificultate intre 5- si 7+, astfel incat toti au gasit ceva care sa-i provoace. Am avut parte de o zi magica, de primavara, zi in care s-au legat prietenii noi si am impartasit momente de neuitat. Intorsi la pensiune, am ospatat in blide de lut, bucate facute cu drag, ca la bunica acasa, iar seara ne-am petrecut-o pe terasa pensiunii razand si depanand amintiri frumoase.

 

Sambata a venit cu de toate, vant, soare dar si putina ploaie care nu ne-a intors din drum, doar ne-a racorit putin :). Activitatile au inceput cu un reminder de escalada - teorie si practica, care a cuprins tipuri de prize, metode de prindere, noduri folosite in escalada si alpinism, tehnici de asigurare si autoasigurare, rapel etc; Toata ziua a fost plina de buna dispozitie care s-a prelungit pana noaptea tarziu umpland cu caldura serile reci de pe terasa pensiunii.

 

Duminica, am avut parte numai de soare iar baietii mai curajosi, au fost “nevoiti” sa escaladeze fara tricouri, dar haideti sa lasam si fotografiile sa va povesteasca ce s-a mai intamplat prin tabara.

Galerie foto

Recenzii

Moldovan Alice
17.05.2021
Nu sunt la prima tura cu Go Nomad si ma mandresc cu acest lucru.
Nu te poti satura de ei, de experienta pe care o au si pe care o impartasesc cu drag, cu toti particiapntii; de siguranta pe care ti-o ofera si de distractia maxima de la stanca, distractie care continua pana in cele mai tarzii ore din noapte, la pensiune.
La inceput pe unii i-au invatat iar altora le-au adus aminte ce presupune escalada, cu tehnici, metode, noduri, echipament s.a.m.d., ca apoi sa punem in practica cele aflate.
Au fost trei zile in Cheile Ampoitei, trei zile cu vreme si voie buna, am escaladat, am facut rapel, am catarat la liber si am savurat, la baza stancii, delicioasele si renumitele placinte facute la Pensiunea Mama Luta.
Multumesc Go Nomad pentru o experienta unica si deosebita.