Recenzii

Aflati parerile participantilor, din cadrul evenimentele noastre. Totodata, va invitam sa urmariti recenziile noastre pe Facebook.

 

Kazbek si Elbrus
11.07.2021
CALOMFIRESCU Radu
28.07.2021
...si a fost Kazbek 2021! Greu de impartasit amalgamul de impresii: Georgia o tara speciala atat din punct de vedere geografic cat si cultural, experienta unor noi locuri, influentele dinspre Rusia dar si Orient, experientele culinare, ospitalitatea si bunavointa oamenilor, simplitatea si seninatatea lor, calmul si caldura din suflet; ramasitele unui trecut sovietic, elementele unei tari in curs de dezvoltare dar marcata in continuare de saracie si izolare geografica si apoi urmeaza natura. Muntii Caucaz impunatori, inalti, care iti transmit respect prin peretii de stanca verticali care brusc ti se desfasoara inaintea ochilor. Inaltimi ametitoare, trecerea de la intinse pajisti verzi catre solul vulcanic, suvoaiele salbatice de apa care se scurg din ghetar, aerul din ce in ce mai rarefiat, privelistea varfului spre care tanjesti. Din ce in ce mai aproape dar din ce in ce mai greu, procesul de aclimatizare care nu decurge cum te asteptai, diferite probleme cu care te confrunti si peste care trebuie sa treci, lipsa de somn, lipsa de energie, oboseala acumulata si totusi undeva gasesti rezerve nebanuite de energie sa mergi mai departe, totul culminand cu ziua de varf. Stii ca e ultimul efort, iti aduni toate resursele si treci peste oboseala, lipsa de somn, probleme si te impingi mai departe, si mai departe... pas dupa pas esti mai aproape si stii ca vei reusi. Privelistea zapezilor nesfarsite de pe platou, urcusul abrupt, rasuflarea gatuita de efort si lipsa de oxigen, bucuria locurilor, toate ti se ingramadesc in suflet. Ultima panta, stii ca vei ajunge acolo orice ar fi, explozia de bucurie la final, imbratisarea colegilor de coarda, imaginea panoramica de pe varf si pentru cateva minute simti ca lumea e toata a ta. Apoi intoarcerea care pare ca nu se mai termina, rezervele sunt deja pe sfarsite, caldura istovitoare degajata de ghetar care pentru cateva ore se transforma intr-o veritabila sauna, si intoarcerea in oras. Efortul e pe sfarsite si stii ca deja poti sa te bucuri de ascensiunea cu succes a unui varf de peste 5000 m. Ranile se vindeca, oboseala trece, revin zambetele si voia buna, berea de la final si pe fondul intoarcerii in tara raman doar amintirile si intrebarea daca vei dori sa urci si mai sus. Clar, vrei mai sus, dar unde? Care va fi urmatoarea aventura?
Moldovan Alice
17.05.2021
Nu sunt la prima tura cu Go Nomad si ma mandresc cu acest lucru. Nu te poti satura de ei, de experienta pe care o au si pe care o impartasesc cu drag, cu toti particiapntii; de siguranta pe care ti-o ofera si de distractia maxima de la stanca, distractie care continua pana in cele mai tarzii ore din noapte, la pensiune. La inceput pe unii i-au invatat iar altora le-au adus aminte ce presupune escalada, cu tehnici, metode, noduri, echipament s.a.m.d., ca apoi sa punem in practica cele aflate. Au fost trei zile in Cheile Ampoitei, trei zile cu vreme si voie buna, am escaladat, am facut rapel, am catarat la liber si am savurat, la baza stancii, delicioasele si renumitele placinte facute la Pensiunea Mama Luta. Multumesc Go Nomad pentru o experienta unica si deosebita.
Nastase Dan
17.06.2020
O vale deosebit de frumoasa. Tura perfecta pentru cei ce vor sa se initieze in Vaile de Abrupt.
Noaptea pe Ceahlau
15.03.2020
Nastase Dan
17.06.2020
O tura superba! A fost o experienta de neuitat!