Utile

Stiati ca ... Ucraina

03.03.2022

Ucraina (Україна) - a doua țară ca mărime din Europa – are foarte multe de oferit în domeniul turismului, atât din punct de vedere istoric, sau geografic, cât și ca forme de activitate. Vă invităm să facem cunostință cu câteva din atracțiile turictice ale acestei țări minunate.

 

 


Peștera Optymistychna: Din 1966 până în prezent, speologii au explorat peste 216 de kilometri de pasaje, galerii și grote ale acestei peșteri, făcând-o cea mai lungă peșteră din Europa, cea mai lungă peșteră de gips din lume și a doua ca lungime dintre peșterile de calcar (după cea de calcar din Mammoth Cave din SUA). Peștera încă se află în stare de explorare și nu este suficient echipată pentru turismul de masă, așa că excursiile se efectuează doar însoțiți de speologi.

 

 


Lacul Lemurian: Lacul roz din Herson este considerat a fi rămășițele vechii Mări Lemuriene. Apa lacului are o culoare roz ciudată datorită unei specii de alge care produc beta-caroten sub influența soarelui. Prin urmare, cu cât vara este mai caldă, cu atât culoarea apei devine mai saturată. Și este, de asemenea, foarte saturată cu sare, așa că aici, ca și în Marea Moartă, te poți întinde literalmente pe apă.

 

 


Deșertul Oleshky: Al doilea deșert ca mărime din Europa are de 200 de hectare și se află la 30 de kilometri est de Herson. A apărut datorită pășunatului turmelor uriașe de oi în secolul al XIX-lea. Tot aici, la o adâncime de 300-400 de metri, există un lac subteran, cu apă foarte gustoasă, iar în mijlocul nisipurilor se află una dintre creațiile unice ale naturii - o oază.

 

 


Vylkove: sau Veneția ucraineană, este într-adevăr un oraș pe apă. Este situat în Delta Dunarii, iar principalul transport aici este barca. Nu poți face aproape nimic fără o barcă, acestea fiind parcate lângă fiecare casă. În loc de câmpuri sau pășuni în Vilkovo, există mlaștini și râuri, așa că nu veți fi în mod deosebit implicat în agricultură. Localnicii câștigă în principal fie din pescuit, fie din turiști.

 

 


Vârful Hovârla: cel mai înalt punct al Ucrainei, 2061 m, Hovârla are mai multe trasee spre vârf, de complexitate diferită. Pe timp de iarnă este o adevărată provocare și, când va fi posibil, chiar ne-am pus în planuri să organizam ceva ture pe acolo.

 

 


Lacurile Shatsky: 24 de lacuri care merită explorate la pas, vâslite, sau cu bicicleta. Trebuie să faci cunoștință cu fiecare dintre „lacurile albastre”. Și, cum suntem fani activi ai activităților în aer liber, vom lua și corturile cu noi. Aproape toate lacurile mari au locuri de campare unde se poate sta peste noapte pentru o taxă mică. Foc de tabără, cântece cu chitară – romantism, nimic nu mai trebuie.

 

 


Tunelul Dragostei, Canionul Nistrean, Lvov, Odessa, domeniul schiabil Bucovel, desigur, capitala Kiev și multe multe altele pot fi incluse în lista ”must see” deci, cand va fi posibil, vă invităm să explorați această țară minunată.

 

    inapoi la articole...

Comentarii

Nu sunt comentarii la acest articol. Fii primul care isi impartaseste parerea.