Tura

Cicloturism pe Lycian Way, Turcia

De la Dalaman la Kemer

Categoria Discover
Perioada 08.10.2022 16.10.2022
Durata
9 zile
Dificultate
cicloturism
Locuri disponibile
3 din 5
Pret
888 EUR

Ziua pe bicicletă și seara pe plajă îți sună bine?! Te invităm într-o călătorie pe care n-ai cum s-o ratezi, pe 2 roți prin sud-vestul Turciei!

Traversăm cele mai frumoase locuri din această regiune, de-a lungul celebrei Lycian Way, de la faimoasa stațiune Dalaman până în Antalia. 

 

Ce ne așteaptă?
●    Munți! Sub picioare, sub roți și în fața ochilor;
●    Mare! Caldă, blândă, cu plaje întinse;
●    9 zile de plimbare cu bicicleta;
●    Monumente istorice, arhitectură impresionantă, elemente și particularități orientale; 
●    Un grup minunat, o experiență de neuitat.

 

Te rugăm să citești cu atenție informațiile următoare:

 

- Traseu: Dalaman - Plaja Inlice - Fethiye - Plaja Oludeniz - Pasul 1100 m (muntele Babadag) - Plaja Patara - Kas - Golful Andriake - Plaja Piraților - Satul Cirali - Kemer - Antalya. Total: 395 km, 90% asfalt, 10% macadam. Pentru acest eveniment trebuie să ai bicicletă de tip Turing, MTB sau cursieră pregătită, cu revizia făcută. De restul ne ocupăm noi! 

 

- Forma fizică: Medie, cu o zi de dificultate mai ridicată. O formă fizică medie este suficientă, având o oarecare experiență de a merge pe bicicletă. Vom merge în jur de 50 km/zi, cu o singură zi mai dificilă, în care vom urca 1100 m altitudine și vom merge 60 km.

 

- Echipament specific: nu este necesar, cu excepția celui de protecție și a unui lanț antifurt. De asemenea, este binevenit să ai un kit de reparație. Cu instrumentele venim noi. Vom avea doar strictul necesar pe bicicletă, vom folosi un rucsac ușor / camelbak. Restul bagajelor vor fi transportate de echipa de asistență la următoarea cazare.

 

- Acte: pașaport cu o valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrării în Turcia, cu cel puțin o filă goală. Toate condițiile de intrare în Turcia le găsiți aici.

 

- Condițiile meteo: temperatura aerului în timpul zilei variază de la +19 la +25 °С. Temperatura apei în luna octombrie atinge +25 °С.  Întreaga lună are doar câteva zile ploioase, norma de precipitații este de sub 30 mm. Norii apar pe cer destul de rar, predomină zilele senine și calde. 
Este o perioadă perfectă pentru a merge cu bicicleta….și pentru plajă! 

 

PROGRAM:

 

Ziua 1, sâmbătă, 8 octombrie: Ne întâlnim la aeroport în București, verificăm bicicletele, bagajele, actele și plecăm spre Dalaman. Urmează cazarea, briefingul, pregătirea bicicletelor și programul liber.

 

Ziua 2: Dalaman - Inlice – Fethiye - Oludeniz, distanță: 61 km, diferență de nivel: 1190 m
De dimineața, după micul dejun, dăm start aventurii. În prima pauză, vizităm pitoreasca plajă Inlice, situată între munți. Apa transparentă, pădurile din jur, soarele cald – un loc perfect pentru a ne odihni după drum. 
După prânz pornim spre orașul turistic Fethiye, apoi spre plaja Oludeniz! Un loc faimos, o rezervație națională și o plajă frumoasă, situată între trei vârfuri înalte. Aici ne petrecem restul zilei, savurând tot ceea ce poate oferi litoralul turcesc. La apus contemplăm zborul parapantelor, ne bucurăm de apa limpede, restaurante și alte plăceri ale vieții. 

 

Ziua 3: Oludeniz - Traversarea muntelui Babadag - plaja Patara, distanță: 73 km, diferență de nivel: 1220 m. O zi solicitantă din punct de vedere tehnic și fizic. 
De pe plaja Oludeniz urcăm pe munte, până la pasul de 1100 de metri deasupra nivelului mării, aflat pe muntele Babadag. Recompensa pentru efort: priveliști impresionante asupra mării și munților, aerul îmbătător și satisfacția unei zile provocatoare.
Coborâm la faimoasa plajă Patara, unde ne petrecem noaptea. Nisip fin, ruine, mirosul mării și lumina lunii - Patara este un “leac pentru suflet“. 
Bonus: aici nu este niciodată aglomerat - cei optsprezece kilometri de plajă sunt suficienți pentru toată lumea. 

 

Ziua 4: Patara-Kas, distanță: 50 km, diferența de nivel: 830 m
Ne trezim pe malul mării și înaintăm de-a lungul litoralului în orașul-port Kas, un oraș de poveste, amplasat la poalele munților, plin de ruine antice și monumente, străzi vechi și înguste, bazar cu delicii locale, magazine și porturi de agrement, unde putem admira navele.

 

Ziua 5: Kas-Andriake, distanță: 48 km, diferență de nivel: 980 m
Ne așteaptă un traseu lung pe litoral până la golful Andriake. Localitatea este renumită pentru atmosfera relaxantă. Plaja, priveliștea mării calme, cântatul pasărilor – toate îndeamnă la odihnă, conversații pe îndelete și o sticlă de ceva bun.

 

Ziua 6: Аndriake – Plaja Piraților (Korsan Koyu), distanță: 64 km, diferență de nivel: 320 m
Ne mutăm de la o plajă remarcabilă la alta. Plaja Piraților este un loc puțin cunoscut vizitatorilor, un “hidden gem” al localnicilor. Acest golf a fost folosit de pirați pentru ambuscade, fiind situat extrem de bine în raport cu rutele comerciale antice.

 

Ziua 7: Plaja Piraților - Cirali, distanță: 26 km, diferență de nivel: 480 m
Cirali este un oraș renumit pe bună dreptate. Pe lângă plaja răcoroasă, aici se află ruinele orașului antic Olympos, faimoasele focuri Chimaera, multe locuri de divertisment activ pentru cei cărora nu le ajunge doar bicicleta. Aici ne bucurăm de penultima zi de plajă pe litoralul Turciei.

 

Ziua 8: Cirali - Kemer, distanță: 37 km, diferență de nivel: 550 m
Vom avea o zi de pedalat lejer, cu un peisaj extraordinar.  Kemer este un oraș plin de ruine antice și monumente arhitecturale. Situat într-un golf- înotul, plimbările și întâlnirile cu briza de seară sunt garantate.

 

Ziua 9, duminică, 16 octombrie: Kemer – Antalya - București, distanță: 47 km, diferență de nivel: 570 m
Azi vom avea un traseu superb, de coastă. Vom ajunge la Antalya, care nu are nevoie de mai multe prezentări. În pofida reputației de orășel turistic, Antalya este mai mult decât atât. Porturi mari, vestigii străvechi, tradiții și adevărata viață și estetică turcească - toate le găsim aici. Spre seară împachetam bagajele, ne luăm rămas bun de la Turcia și ne îndreptam spre aeroport, unde ne așteaptă avionul spre București. 

 

DIFICULTATE: medie. Necesită experiență de mers pe bicicletă. Distanța medie: 50 km/zi. Greutate bagaj pe bicicletă – doar apă, sandviș și aparatul foto.

 

CAZARE: Hoteluri, pensiuni, bungalouri în condiții confortabile, cu grup sanitar.

 

MESELE: Micul dejun la locurile de cazare și prânz pe traseu la pachet. Nu sunt incluse cinele, fiecare având posibilitatea să se bucure de bucătăria turcească la propria alegere (prețul mediu a unei cine – aproximativ 5-6 EUR).

 

Număr minim de participanți: 5

 

ECHIPAMENT recomandat:
- Bicicletă Turing, MTB sau cursieră 
- Pantofi și echipament sport
- Rucsac mic / camelbak (pentru utilizare zilnică) și rucsac sau geantă de bagaj mare, transportat de mașina de asistență
- Cască, mănuși ciclism, lanternă, kit de reparație
- Recipient apă
- Pelerină / foiță ploaie
- Ochelari de protecție/soare, cremă protecție solară
- Trusă medicală, trusă de toaletă
- Haine de schimb

 

PREȚ: 888 EUR, ce include aproape tot:
- Bilete de avion București – Dalaman și Antalya - București, cu bagaj de cală inclus (inclusiv pentru bicicletă). Luați legătura cu noi, dacă doriți un alt aeroport ca punct de plecare.
- Transfer aeroport – Dalaman și Antalya – aeroport
- Transportul bagajelor de la o cazare la alta
- Asistență tehnică
- Ghidaj și instructaj
- Echipament de grup
- Toate cazările pe traseu (hoteluri, pensiuni, bungalouri) cu mic dejun inclus
- Prânz la pachet pe traseu, ceai, cafea
- Asigurare medicală cu coeficient de risc

Suplimentar, nu este inclus în preț:
- Băuturi și alte mese nespecificate (cina pe traseu)
- Excursii în afara programului
- Alte cheltuieli personale

 

Pentru INSCRIERE, detalii, stabilire contact, completare echipament si alte detalii necesare:

- Va puteti alatura echipei noastre direct din eveniment, sau ne sunati GSM/Whatsapp: 0758696060, mesaje la https://www.facebook.com/Mad4Nomad/, sau pe e-mail: mad4nomad@gmail.com;
- Achitati un avans de 400 EUR. Achitarea integrala pana la inceperea evenimentului.
- Va atentionam asupra faptului ca in cazul in care nu mai puteti participa la eveniment, din orice motiv, avansul nu se returneaza. Exceptie: daca evenimentul se va anula/amana datorita restrictiilor valabile la data desfasurarii acestuia, avansul va fi restituit integral.

 

IMPORTANT:

1. Vom crea un grup de discutii cu toate persoanele participante din mai multe motive:
- pentru oferirea tuturor informatiilor necesare cu privire la: conditiile de cazare, organizare, starea vremii, consultanta echipament individual, indrumare etc;
- dupa realizarea evenimentului, va servi pentru schimbul de impresii video si poze intre participanti.

2. Chiar daca nu dorim acest lucru, numarul de locuri este strict limitat!
3. Toata informatia necesara va fi prezentata participantilor.
4. In cazul unor conditii meteo nefavorabile, pentru siguranta grupului, ghidul are dreptul sa schimbe traseul. In cazul vremii TOTAL NEFAVORABILE ne rezervam dreptul de modificare a perioadei de desfasurare a evenimentului, ce va fi comunicata din timp!
5. Nimeni nu va garanteaza reusita participarii la eveniment. Aceasta depinde foarte mult de factori precum vremea, specificul organismului, starea fizica, pregatirea si experienta anterioara.