1. De ce să vii?
Ce ați zice să petreceți câteva zile de relaxare în care să puteți merge cu copiii, dar în același timp să aveți timp de calitate și pentru voi, părinții?
Simțiți nevoia să aveți câteva zile de concediu în care să știți că cei mici au activități special create pentru ei, alături de alți copii, dar și de persoane dedicate lor?
V-ar plăcea să vă relaxați la munte împreună cu familia, într-un cadrul plăcut și relaxant, cu activități pentru adulți, pentru copii, dar și împreună cu întreaga familie?
Pentru cine este potrivit acest eveniment? Pentru orice familie cu copii, chiar dacă este doar un membru al familiei sau vin ambii părinți. Vârsta minimă copii: 5 ani. În cazul în care copiii sunt între 5 și 6 ani, este recomandat să fie însoțiți de un adult chiar și la activitățile pentru cei mici.
Activitățile pentru copii le vom adapta în funcție de vârste, dar se vor potrivi cel mai mult celor între 6 și 14 ani, cei de peste 14 ani, putând alege să participe atât alături de adulți, cât și alături de copii, la orice activitate.
În această tabără, dincolo de relaxarea activă de care se vor bucura deopotrivă toți membrii familiei, în timp ce cei mici petrec timp de calitate alături de persoane dedicate activităților pentru ei, părinții vor avea parte de liniștea necesară, dar și de acțiuni montane diversificate, ca un mini-concediu aproape de copii, dar și cu numeroase pauze de timp doar pentru ei.
2. De ce să participi?
Toate activitățile au rolul de a ne face să fim noi însine și de a ne regăsi locul valoric în cadrul familiei noastre, prin prisma atelierelor montane și îmbrătișați de natura mamă ce ne face să o înțelegem, să-i descoperim secretele și cadourile cu care ne primește, să înaintăm în coardă, pe cal, pe bicicletă ori cu pași mărunți pe potecile magice ale cetății sale, să ne dăm voie să fim noi, să lucrăm singuri, în familie ori în echipă, să colaborăm contra cronometru, să simțim adrenalina, să avem curajul de a cere și a oferi, să ne deschidem în fața emoțiilor pentru a fi chiar noi, ca cei apropiați să descopere valorile noastre.
Așadar, acest tip de tabără are rolul de a proiecta imaginea fiecarui membru al familiei în universul său și al celor din jur, de a fi apreciat la adevarata să valoare, de a descoperi alte căi de comunicare în sânul familiei, de a fi mai puternici împreună cu cei dragi. Sloganul taberei: “Puterea se naște din familie!
3. Când se desfășoară?
În perioada vacanței de vară 2025 se vor desfășura 3 tabere, având conținutul similar. În funcție de dorința fiecărei familii, se poate opta pentru perioada aleasă (în limita locurilor disponibile) după cum urmează:
Tabăra 1: miercuri, 09 iulie – duminică, 13 iulie;
Tabăra 2: miercuri, 23 iulie – duminică, 27 iulie;
Tabăra 3: miercuri, 06 august – duminică, 10 august.
4. Unde vom sta?
Vom petrece câteva zile în mijlocul naturii, poposind (în 3 din cele 4 nopți ale taberei) la două căbănuțe alăturate și mai retrase față de tumultul stațiunii, înconjurate de peisaje montane, fiind amplasate pe colina unui deal într-un cadru intim și ambiant, îngrădite de livezi și poienițe, cu o panoramă superbă spre masivul Piatra Craiului și a castelului Bran. Camerele sunt de 2, 3 sau 4 locuri, cu băi proprii, TV led, WiFi, bucătării utilate, terase acoperite, hamacuri, spațiu de joacă pentru copii - astfel încât să beneficiem și de liniște și de relaxare.
Una din nopți o vom petrece la cort, în mijlocul naturii, dar în apropierea căbănuțelor, pentru a reveni rapid în zona de confort în caz că cei mici nu reușesc să se acomodeze la condițiile de camping.
5. Ce vom mânca?
O tabără plină de activități impune ca mesele să fie gustoase și sănătoase, având un aport caloric adaptat la efortul de peste zi. În aceeași măsură este de preferat ca prepararea meselor să nu necesite timp îndelungat, dejunul îl vom servi la pachet (pe munte, în pauza dintre două activități consecutive). Într-o altă ordine de idei, masa este un mod excelent pentru socializare, comunicare și întărirea relațiilor familiale.
În strânsă corelare cu specificul taberei și ținând cont de toate aceste aspecte, varianta sugerată este ca:
- micul dejun să fie după gusturi, regim și nevoi, cu aprovizionare de la supermarket-urile din apropiere – preparare în regim propriu familial, eventual cu sprijinul proprietarului, în bucătăriile puse la dispoziție de către căbănuțe;
- prânzul la pachet;
- cina la comun / în familie (cu aportul părinților).
6. Ce vom face?
Ziua 1: Check-in, ice-breaker activites, briefing, cina (pizza party*), detaliere program pentru a doua zi – copii și părinți
Ziua 2: După micul dejun vom derula împreună următoarele activități, în Cheile Râșnoavei:
Program părinți: concurs orientare cu busola, curs vetre de foc, escaladă, rapel, tiroliană
Program copii: escaladă, scăriță, curs orientare, curs vetre de foc, tiroliană
Program comun: cină tradițională*, prezentare program pentru ziua următoare, odihnă la locul de cazare
Ziua 3: Ne vom împărți în două echipe – copii și părinții – cu activități și locații diferite, după cum urmează:
Program părinți: pescuit la păstrăv, echitație, amplasare corturi, preparare hrană (păstrăv la grătar cu mămăligă și mujdei*)
Program copii: găsire ouă în cuibarul de găini (concurs tip treasure hunt), mulsul vacilor, tehnologie preparare brânză/ telemea / unt / smântână din lapte, echitație / plimbare cu căruța
Program comun: cină tip grătar, foc de tabără + chitară, cazare la cort
Ziua 4: Ne pregătim pentru o nouă zi de aventură, dar și de relaxare în mijlocul naturii:
Program părinți: plimbare cu MTB sau cursiere, concurs foto, program liber părinți (saună, piscină, odihnă, shopping etc)
Program copii: drumeție cu ateliere tip concurs în Măgura Branului ( mers+respirație, trasee marcate, concurs floră, faună, orientare cu / fără busolă, realizare adăposturi)
Program comun: cină la ceaun*, feedback, schimb impresii + foto, odihnă la locul de cazare
Ziua 5: După servirea micului dejun vom avea un program surpriză - Primește și Oferă, apoi check-out și revenirea spre casă.
* Programul conține orientativ eventualele mese la comun ce pot fi suportate de către participanții doritori.
7. Cât costă?
Preț pachet: 1.350 RON/pers, indiferent de vârstă (minim 5 ani). Reducere de 50% începând cu a 4-a persoană din familie. Prețul include:
- cazarea în condiții de 3 stele (în regim hotelier la Cabana Cireșarii și pensiuni din împrejurimi) în camere de 2, 3 și 4 locuri (funcție de numărul de membri din familie și de disponibilitatea la cazare la momentul rezervării);
- punerea la dispoziție a spațiului complet echipat pentru servire și prepararea hranei (grătar, ceaun, bucătărie complet utilată, lemne de foc etc);
- echipamentul comun și cel individual (la cerere) din noaptea de cazare la cort (cort, sac de dormit, izopren);
- instruirea necesară fiecărui atelier in parte;
- asistența permanentă la activități;
- cursurile de inițiere precum și cele specifice activităților montane
- echipament comun complet pentru escalada: corzi, blocatoare, carabiniere, bucle echipate, coborâtoare, anouri etc;
- echipament comun complet pentru tiroliană: corzi, carabiniere, anouri, scripeți, sisteme montaj tiroliană, elemente de siguranță etc;
- echipament comun complet pentru scăriță: corzi, blocatoare, carabiniere, elemente amaraje, sisteme de filat și de siguranță etc;
- se va învăța rapelul cu fiecare participant în parte, cu back-up; asigurare; poziție; echipament complet pentru rapel;
- echipamentul individual de escaladă (ham și cască);
- undițe de pescuit și taxa de acces la păstrăvărie;
- plata echitației și / sau a plimbării cu căruța la herghelie;
- pregătirea, întreținerea, reglarea și punerea la dispoziție a bicicletelor;
- focul de tabără și chitara.
Prețul NU include:
- cheltuielile de transport până și de la Bran precum și transportul la locațiile unde se vor desfășura activitățile zilnice;
- ingredientele pentru prepararea meselor, fiecare familie putând să se aprovizioneze și să prepare hrana după propriile gusturi sau poate opta pentru mesele la comun;
- eventualele taxe de parcare, vizite și intrări la obiective turistice care nu sunt cuprinse în programul de activități și, în consecință, nu fac parte din această ofertă;
- alte cheltuieli personale.
9. De ce cu noi?
- Acordăm suport din momentul colaborării atât în faza premergătoare (ex.: echipament, alimente etc), cât și după realizarea evenimentului (ex.: comunicare, poze și material video). Lista cu echipamentul individual precum și asistența completă se va pune la dispoziție la semnarea contractului familial. Având peste 12 ani de experiență în acest domeniu, cu copiii și adulții, vă aducem la cunoștință că, la toate atelierele, vor fi suficienți instructori cu experiență vastă, pentru ca aceste activități să se desfășoare optim.
- În plus, mergem după stindardul: “O familie împlinită este o familie unită!” Să redăm strălucirea și fericirea fiecăruia dintre noi, să fim mândri de numele ce-l purtăm, de ceea ce realizăm în fața generațiilor viitoare ce ne vor purta amprenta și istoria vieții noastre.
- Copii spun înainte: Vreau doar să mă fac mai repede mare și atunci îmi voi realiza toate visurile și poftele! Apoi, după timpul petrecut în tabără, vor spune: Nu e suficient să aștept să cresc pentru a obține, am învățat că trebuie să lupt pe drumul meu ca și atunci cand urc un munte. Iar in această ascensiune, a vieții mele, familia mă susține, îmi dă încredere, mă îmbrățișează și-mi dă aripi pentru a-mi atinge țelul inimii, acolo sus, la înălțime!
- Părinții spun înainte: Vreau să fiu și eu, din nou, copil ca tine, să uit de griji! Simt nevoia să ies din rutina zilnică, să mă destind și să-mi ofer propriul univers din lista de dorințe, pe care să-l accesez. Un pic de timp pentru noi, părinții, înseamnă un voucher de relaxare și de alimentare a energiilor necesare din viața de zi cu zi. Apoi, vor spune: Am aflat că familia îmi dă energia necesară, am realizat ce înseamnă un program individual ferm pentru toți membrii săi, astfel ca fiecare dintre noi să ne susținem în a înfăptui ce ne-am propus, că natura îmi aduce pacea și liniștea interioară și că mă integrez în universul familial, deoarece iubirea și întrajutorarea celor dragi sunt neprețuite. Înfăptuim lucruri minunate împreună!
10. Vrei să afli mai multe?
Întreabă organizatorul de proiect: Cristi Şeitan, Președinte AM Cireșarii
Tel. 0723228242, email: asociatiaciresarii@gmail.com
Pentru ÎNSCRIERE, stabilire contact, completare echipament și alte detalii necesare:
- Vă puteți alătura echipei noastre direct din eveniment,
sau ne sunați GSM/Whatsapp: 0723228242, 0758696060,
sau pe e-mail: mad4nomad@gmail.com.
- Achitați un avans de 350 lei. Achitarea integrală până la data începerii evenimentului.
- Dacă evenimentul se va anula/amâna la inițiativa noastră, avansul va fi restituit integral.
Vă atenționăm asupra faptului că în cazul în care renunțați la eveniment, din orice motiv, sumele achitate vor fi returnate în următoarele condiții:
a. 100% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face cu mai mult de 30 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului.
b. 50% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face în intervalul 30 - 10 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului.
c. 0% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 10 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului.
IMPORTANT:
1. Vom crea un grup de discuții cu toate persoanele participante din mai multe motive:
- pentru oferirea tuturor informațiilor necesare cu privire la: condițiile de cazare, organizare, starea vremii, pregătire fizică, consultanță echipament individual, îndrumare etc;
- după realizarea evenimentului, va servi pentru schimbul de impresii video și poze între participanți.
2. Chiar dacă nu dorim acest lucru, numărul de locuri este strict limitat.
3. Toată informația necesară va fi prezentată participanților.
4. În cazul unor condiții meteo nefavorabile, pentru siguranța grupului, ghidul are dreptul să schimbe traseul. În cazul vremii TOTAL NEFAVORABILE ne rezervăm dreptul de modificare a perioadei de desfășurare a evenimentului, ce va fi comunicată din timp!
5. Nimeni nu vă garantează reușita ascensiunilor. Aceasta depinde foarte mult de factori precum vremea, specificul organismului, starea fizică, pregătirea și experiența anterioară.