Tura

Piatra Mica

initiere in alpinismul de iarna

Categoria Trekking
Perioada 18.11.2023 18.11.2023
Durata
1 zile
Dificultate
initiere
Locuri disponibile
10 din 10
Pret
290 RON

Vă invităm să ne bucurăm de păduri, stânci și creste pe Piatra Mică a Pietrei Craiului. Ne așteaptă un weekend frumos, în care vom avea parte de o cățărare printre minunatele stânci de calcar ale Pietrei Mici, unde ni se vor dezvălui panorame de excepție asupra Țării Bârșei, satelor de poveste Măgura și Peștera - înșirate la picioarele noastre, maiestuoasa creastă a Pietrei Craiului, chei săpate în stancă și multe altele! 

 

Pe tot parcursul turei vă vom dezvălui cunoștințe precum:
-inițiere în alpinismul de iarnă (amenajare amaraje, mersul concomitent în coardă, amplasare asigurări intermediare în funcție de morfologia terenului, rapeluri direcționale etc);
-mersul pe munte (tehnica pașilor în funcție de pante, respirație, pauze, ritm, perioade de odihnă, mers în grup, noțiuni introductive pentru munți înalți);
-abordarea traseelor marcate pe timp de iarnă cu evitarea pericolelor;
-puncte de echilibru, capacitatea de concentrare și coordonare a mișcărilor, tehnici elementare în cățărarea liberă.

 

PROGRAM:

 

(Opțional) vineri, 17 noiembrie, ora 20:00: întâlnire în loc. Bran. Cazare, pregătire echipament, briefing.

 

Ziua 1, ora 7:00: ne întâlnim la Fântâna lui Botorog, luăm rucsacul în spate și urmăm poteca marcată spre cabana Curmătura (1470 m) prin Prăpăstiile Zărneștilor, unde vom poposi pentru a lua masa și a ne aproviziona cu apă. Apoi urcăm prin Șaua Crăpăturii spre vârful Piatra Mică (1816 m). Ne vom delecta cu imaginile superbe asupra Pietrei Craiului și Bucegilor. Coborârea de pe vârf se va face - exersând câteva rapeluri - spre Poiana Zănoaga și în continuare spre Fântâna lui Botorog, cu revenire la locul de cazare. 

 

(Opțional) duminică, 19 noiembrie: vom savura o ceașcă de cafea cu priveliște spre Crai, vom avea un curs teoretic de consolidare a cunoștințelor înmagazinate în cadrul turei și vom explica acțiunile întreprinse. Check-out. Revenirea spre casă. 

 

DIFICULTATE: mediu; traseu aproximativ 8 - 9 ore, trekking și inițiere în alpinism hibernal, tip circuit. 

 

CAZARE: inclusă opțional, la pensiune - loc în cameră dublă cu baie proprie. Preț pentru o noapte de cazare: 100 lei, loc în cameră dublă.

 

MESELE: nu sunt incluse, fiecare participant având posibilitatea să se alimenteze după dorințe. În pensiune există acces la bucătărie amenajată și echipată cu toate cele necesare. Alături există câteva restaurante și un supermarket.

 

Număr de participanți: minim 8

 

ECHIPAMENT recomandat:
- bocanci de iarnă, suprapantaloni, pantaloni termici, parazăpezi;
- tricou corp merino/sintetic tip fibră caldă, bluză polar/fleece, windstopper, geacă goretex/impermeabilă, ciorapi groși, căciulă, mănuși, supramănuși, cagulă/mască, ochelari de soare/schi;
- rucsac mediu de tură (aprox. 30 litri), lanternă frontală;
- cască, piolet de tură, colțari, ham (pot fi închiriate)
- trusă medicală individuală, cremă de protecție solară;
- apă, pachet hrană, termos.
În limita stocului disponibil, la cerere, se poate închiria spre completare echipamentul individual necesar cu: piolet (15 lei), colțari (25 lei), cască (10 lei), ham (20 lei), rucsac (40 lei), frontală(5 lei).

 

PREȚ: 290 lei (490 lei cu cazare 2 nopți), ce include:
- instructaj montan, prezentările și cursurile interactive descrise mai sus precum și deplasarea în tură în condiții de siguranță maximă;
- punerea la dispoziție a echipamentului comun (corzi, anouri, carabiniere, coborâtoare etc).
Suplimentar:
- închirierea echipamentului individual necesar (după caz);
- transportul dus – întors până și de la Fântâna lui Botorog;
- mesele;
- alte cheltuieli personale.

 

Pentru ÎNSCRIERE, stabilire contact, completare echipament și alte detalii necesare:
- Vă puteți alătura echipei noastre direct din eveniment, 
sau ne sunați GSM/Whatsapp: 0758696060, 
sau pe e-mail: mad4nomad@gmail.com.
- Achitați un avans de 150 lei. Diferența se achită până la data începerii evenimentului.
* Daca evenimentul se va anula/amâna la inițiativa noastră sau din cauza restricțiilor valabile la data desfășurării acestuia, avansul va fi restituit integral. 
 
Vă atenționăm asupra faptului că în cazul în care renunțați la eveniment, din orice motiv, sumele achitate vor fi returnate în următoarele condiții:
a.    100% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face cu mai mult de 15 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului;
b.    50% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face în intervalul 14 - 5 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului;
c.    0% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 5 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului.

 

IMPORTANT:
1. Vom crea un grup de discuții cu toate persoanele participante din mai multe motive:
- pentru oferirea tuturor informațiilor necesare cu privire la: condițiile de cazare, organizare, starea vremii, pregătire fizică, consultanță echipament individual, îndrumare etc;
- după realizarea evenimentului, va servi pentru schimbul de impresii video și poze între participanți.
2. Chiar dacă nu dorim acest lucru, numărul de locuri este strict limitat.
3. Toată informația necesară va fi prezentată participanților.
4. În cazul unor condiții meteo nefavorabile, pentru siguranța grupului, ghidul are dreptul să schimbe traseul. În cazul vremii TOTAL NEFAVORABILE ne rezervăm dreptul de modificare a perioadei de desfășurare a evenimentului, ce va fi comunicată din timp!
5. Nimeni nu vă garantează reușita ascensiunilor. Aceasta depinde foarte mult de factori precum vremea, specificul organismului, starea fizică, pregătirea și experiența anterioară.