Tura

noaptea pe Ceahlau

rasaritul pe Varful Toaca (1904 m)

Categoria Trekking
Perioada 17.12.2023 17.12.2023
Durata
1 zile
Dificultate
mediu
Locuri disponibile
8 din 8
Pret
190 RON

Iarna nu-i ca vara și noaptea nu-i ca ziua... Sau e? :) Cât de mare e diferența dintre o asceniune de zi și una de noapte? De ce abordarea vârfurilor pe munții înalți începe noaptea? Vă invităm să aflați și să vă încercați puterile într-o ascensiune de noapte pe vârful Toaca (1904 m.), masivul Ceahlău. 

Sus, pe vârf, ne vom delecta ochii minții cu un răsărit magnific, de 360 de grade. Vom avea toată lumea la picioare, acoperită de nori, și un soare ce va străpunge orizonturile, încălzindu-ne sufletele. În plus, vom face un traseu de tip circuit, astfel încât să vedem și să explorăm cât mai multe minunății ale Ceahlăului.

 

PROGRAM:

 

Duminică, 17 decembrie (noaptea de sâmbătă spre duminica), ora 01:00: întâlnire în localitatea Izvoru Muntelui, în fața cabanei Izvorul Muntelui. După instructajul inițial, începem traseul, învăluiți de întuneric, spre cabana Dochia și vârful Toaca. Vom învăța să ne orientăm noaptea și să gestionăm riscurile specifice. Dimineața ne va prinde pe vf. Toaca (1904 m.) de unde se va deschide un peisaj minunat, plin de culorile răsăritului, înconjurați de iarnă, nori, aer rece și curat.
După ce ne vom sătura de fotografii și de căldura dimineții, vom coborî la cabana Dochia și vom lua un mic dejun fierbinte. Ne vom odihni puțin și o vom lua la pas pe un alt traseu spre cabana Izvorul Muntelui, la mașini.

 

DIFICULTATE: Mediu. Traseu tip circuit.

 

MESELE: Nu sunt incluse

 

Număr minim de participanți: 8

 

ECHIPAMENT recomandat:
- bocanci iarnă, suprapantaloni, pantaloni termici, parazăpezi;
- tricou corp merino/sintetic, bluză polar/fleece, windstopper, geacă, ciorapi groși, căciulă/cagulă, mănuși, ochelari de soare/schi;
- rucsac mediu de tură, trusă medicală individuală, cremă protecție solară;
- bețe de trekking, lanternă frontală, baterii de rezervă;
- apa, pachet hrana, termos.


PREȚ: 190 lei, ce include:
- Ghidaj și  instructaj montan;
- Echipamentul de grup pentru desfășurarea turei în condiții de siguranță.

Suplimentar:
- Cazare (după caz);
- Mâncarea, la cabană și pe traseu;
- Închirierea echipamentului necesar (după caz);
- Alte cheltuieli personale.

 

Pentru ÎNSCRIERE, detalii, stabilire contact, completare echipament și alte detalii necesare:
- Vă puteți alătura echipei noastre direct din eveniment, 
sau ne sunați GSM/Whatsapp: 0758696060, 
sau pe e-mail: mad4nomad@gmail.com;
- Achitați un avans de 90 lei. Achitarea integrală până la data începerii evenimentului.
- Daca evenimentul se va anula/amâna la inițiativa noastră sau din cauza restricțiilor valabile la data desfășurării acestuia, avansul va fi restituit integral. 

Vă atenționăm asupra faptului că în cazul în care renunțați la eveniment, din orice motiv, sumele achitate vor fi returnate în următoarele condiții:
a.    100% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face cu mai mult de 15 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului.
b.    50% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face în intervalul 14 - 5 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului.
c.    0% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 5 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului.

 

IMPORTANT:
1. Vom crea un grup de discuții cu toate persoanele participante din mai multe motive:
- pentru oferirea tuturor informațiilor necesare cu privire la: condițiile de cazare, organizare, starea vremii, pregătire fizică, consultanță echipament individual, îndrumare etc;
- după realizarea evenimentului, va servi pentru schimbul de impresii video și poze între participanți.
2. Chiar dacă nu dorim acest lucru, numărul de locuri este strict limitat.
3. Toată informația necesară va fi prezentată participanților.
4. În cazul unor condiții meteo nefavorabile, pentru siguranța grupului, ghidul are dreptul să schimbe traseul. În cazul vremii TOTAL NEFAVORABILE ne rezervăm dreptul de modificare a perioadei de desfășurare a evenimentului, ce va fi comunicată din timp!
5. Nimeni nu vă garantează reușita ascensiunilor. Aceasta depinde foarte mult de factori precum vremea, specificul organismului, starea fizică, pregătirea și experiența anterioară.