Tura

Vihren de Ziua Romaniei

Vihren, Kutelo I, Kutelo II

Categoria Ascensiune
Perioada 30.11.2023 03.12.2023
Durata
4 zile
Dificultate
dificil
Locuri disponibile
4 din 6
Pret
290 EUR

De ziua României mergem în Bulgaria! Profită de weekendul prelungit și hai cu noi să sărbătorim în Parcul Național Pirin, inclus în patrimoniul UNESCO. Cel mai înalt vârf de aici, Vihren, este situat în partea de nord și este cel de-al treilea vârf ca înălțime din Peninsula Balcanică, după Musala din Masivul Rila (Bulgaria) și Mytikas din Masivul Olimp (Grecia). Obiectivele acestei ascensiuni sunt atingerea a trei vârfuri de peste 2900 m: Vihren (2914 m), Kutelo I (2908 m) și Kutelo II (2906 m). Pentru a avea șanse mari de reușită, avem prevăzută și o zi de rezervă, în caz de vreme rea.

 

Vă vom dezvălui cunoștințe precum: 
- mersul pe munte (tehnica pașilor în funcție de pante, respirație, pauze, ritm, perioade de odihnă, mers în grup, noțiuni introductive pentru munți înalți) 
- abordarea traseelor în funcție de starea zăpezii, cu evitarea pericolelor;
- citirea zăpezii.

Atenție: pe timp de iarnă, traseul propus implică un grad de dificultate ridicat, necesită cunoștințe și experiență în abordarea traseelor montane hibernale. Un minim de abilități în mersul cu colțarii, legat în coardă și utilizarea pioletului este de asemenea necesar.

 

Condiții de călătorie în Bulgaria.

 

PROGRAM:

 

Ziua 1, joi, 30 noiembrie, ora 05:00: transport auto Brașov - București – Giurgiu - Sofia – Bansko, unde vom servi cina și ne vom caza.

 

Ziua 2: după micul dejun începem traseul către al treilea cel mai înalt vârf din Balcani. În câteva ore ajungem pe Vârful Vihren și ne vom bucura de peisajele uimitoare ce se deschid în fața noastră. După-amiază revenim la Bansko și sărbătorim Ziua României. Timp aproximativ traseu: 8 - 9 ore.

 

Ziua 3: dacă vremea ne permite, ne așteaptă impunătoarele vârfuri Kutelo I și Kutelo II și întoarcere pe același traseu la Bansko pentru o odihnă binemeritată. Timp aproximativ traseu: 12 ore.

 

Ziua 4: duminică, 3 decembrie: După micul dejun, încărcați cu energie montană, ne pornim spre casele noastre.

 

DIFICULTATE: dificil, alpinism de iarnă

 

CAZARE: loc în cameră dublă, la pensiune în Bansko

 

MESELE: nu sunt incluse

 

Număr minim de participanți: 6

 

ECHIPAMENT recomandat:
- bocanci de iarnă, suprapantaloni, pantaloni termici, parazăpezi; 
- bluză polar/fleece, windstopper, ciorapi groși, căciulă, mănuși, cagulă, ochelari de schi/soare; 
- rucsac mediu de tură, lanternă frontală, trusă medicală individuală, cremă protecție solară; 
- ham, cască, piolet de tură, colțari (pot fi închiriate); 
- apă, pachet hrană, termos. 
În limita stocului disponibil, la cerere, se poate închiria spre completare echipamentul individual necesar cu: ham, colțari, cască, piolet.

 

PREȚ: 290 EUR, ce include: 
- transportul dus/întors de la Brașov/București (luați legătura cu noi, dacă aveți transport propriu sau veniți din alta localitate); 
- cazare 3 nopți în cameră dublă la o pensiune confortabilă în Bansko; 
- echipament comun complet de alpinism pentru asigurare în zonele expuse (semicorzi, anouri, carabiniere, coborâtoare etc); 
- instructaj montan, prezentările și cursurile interactive descrise mai sus precum și deplasarea în tură în condiții maxime de siguranță. 
Suplimentar: 
- cheltuielile cu masa, fiecare având posibilitatea să se aprovizioneze după dorințe (bucătăria bulgară este foarte bună!); 
- închirierea echipamentului individual necesar (după caz); 
- alte cheltuieli personale.

 

Pentru ÎNSCRIERE detalii, stabilire contact, completare echipament și alte detalii necesare:
- Vă puteți alătura echipei noastre direct din eveniment, 
sau ne sunați GSM/Whatsapp: 0758696060, 
sau pe e-mail: mad4nomad@gmail.com;
- Achitați un avans de 500 RON. Achitarea integrală până la data începerii evenimentului.
- Dacă evenimentul se va anula/amâna la inițiativa noastră sau din cauza restricțiilor valabile la data desfășurării acestuia, avansul va fi restituit integral. 

Vă atenționăm asupra faptului că în cazul în care renunțați la eveniment, din orice motiv, sumele achitate vor fi returnate în următoarele condiții:
a.    100% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face cu mai mult de 15 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului.
b.    50% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face în intervalul 14 - 5 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului.
c.    0% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 5 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului.

 

IMPORTANT:
1. Vom crea un grup de discuții cu toate persoanele participante din mai multe motive:
- pentru oferirea tuturor informațiilor necesare cu privire la: condițiile de cazare, organizare, starea vremii, pregătire fizică, consultanță echipament individual, îndrumare etc;
- după realizarea evenimentului, va servi pentru schimbul de impresii video și poze între participanți.
2. Chiar dacă nu dorim acest lucru, numărul de locuri este strict limitat.
3. Toată informația necesară va fi prezentată participanților.
4. În cazul unor condiții meteo nefavorabile, pentru siguranța grupului, ghidul are dreptul să schimbe traseul. În cazul vremii TOTAL NEFAVORABILE ne rezervăm dreptul de modificare a perioadei de desfășurare a evenimentului, ce va fi comunicată din timp!
5. Nimeni nu vă garantează reușita ascensiunilor. Aceasta depinde foarte mult de factori precum vremea, specificul organismului, starea fizică, pregătirea și experiența anterioară.