Tura

Moldoveanu si Vistea Mare

rasaritul de pe acoperisul Romaniei

Categoria Trekking
Perioada 11.11.2023 12.11.2023
Durata
2 zile
Dificultate
dificil
Locuri disponibile
7 din 8
Pret
440 RON

Te invităm să te alături și să petrecem împreună ultimele zile de toamă urcând pe acopirisul României, vârful Moldoveanu și Viștea Mare, două dintre cele 14 vârfuri de peste 2500 m de pe teritoriul țării noastre. Vom petrece o noapte deasupra norilor, ne vom delecta cu o mare de stele deasupra corturilor și vom întâlni răsăritul soarelui la 2544 m.

 

PROGRAM:

 

Ziua 1, sâmbătă, 11 noiembrie, ora 09:00: întâlnire la intrarea în localitatea Victoria. Continuare traseu pe valea Viștea Mare, până la limita accesibilă auto. Lăsăm mașinile și continuăm traseul la refugiul Valea Viștei. Ne oprim aici, ne odihnim puțin, după care continuăm cu ascensiunea până la refugiul Portița Viștei. Aici amplasăm tabăra noastră, luăm cina și ne pregătim pentru a doua zi.

 

Ziua 2, duminică, 12 noiembrie, ora 06:00: după micul dejun, continuăm cu ascensiunea pe vârfurile Viștea Mare și Moldoveanu. Odată ajunși pe Moldoveanu, avem timp să ne bucurăm de imaginile de vis ce ni se deschid de sus, să întâmpinăm soarele și să imortalizăm bucuria noastră în fotografii.
Revenim la refugiul Portița Viștei, ne facem bagajele și continuăm cu coborârea până la mașini. Avem timp suficient să ajungem pe la casele noastre și să ne odihnim după un weekend plin de aventură.

 

DIFICULTATE: dificil, de anduranță.

 

CAZARE: la cort, lângă refugiu sau la refugiu

 

MESELE: nu sunt incluse. Fiecare participant are posibilitatea să se aprovizioneze după bunul său plac. Există posibilitatea să facem aprovizionarea comună.

 

Număr de participanți: minim 5

 

ECHIPAMENT recomandat:
- bocanci de iarnă sau de 3 sezoane, impermeabile, pantaloni termici, pantaloni de trek, tricou corp merino/sintetic tip fibră caldă, bluză polar/fleece, windstopper, ciorapi, căciulă, mănuși, ochelari de soare;
- rucsac de tură, sac de dormit (confort minim -7 grd), izopren, cort/loc în cort;
- trusă medicală individuală, cremă protecție solară, lanternă frontală, bețe de trekk;
- apă, pachet hrană pentru 2 zile, termos.
În limita stocului disponibil, la cerere, se poate închiria spre completare echipamentul individual necesar cu: rucsac, frontală, bețe de trek, cort/loc în cort, izopren.

 

PREȚ: 440 lei, ce include:
- ghidaj și instructaj montan;
- echipamentul comun pentru tură și de bucătărie.
Suplimentar:
- mesele;
- transportul dus – întors până și de la Victoria (Jud. Brașov);
- alte cheltuieli personale.

 

Pentru ÎNSCRIERE, detalii, stabilire contact, completare echipament și alte detalii necesare:
- Vă puteți alătura echipei noastre direct din eveniment, 
sau ne sunați GSM/Whatsapp: 0758696060, 
sau pe e-mail: mad4nomad@gmail.com;
- Achitați un avans de 200 lei. Achitarea integrală până la data începerii evenimentului.
- Daca evenimentul se va anula/amâna la inițiativa noastră sau din cauza restricțiilor valabile la data desfășurării acestuia, avansul va fi restituit integral. 

Vă atenționăm asupra faptului că în cazul în care renunțați la eveniment, din orice motiv, sumele achitate vor fi returnate în următoarele condiții:
a.    100% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face cu mai mult de 15 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului.
b.    50% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face în intervalul 14 - 5 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului.
c.    0% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 5 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului.

 

IMPORTANT:
1. Vom crea un grup de discuții cu toate persoanele participante din mai multe motive:
- pentru oferirea tuturor informațiilor necesare cu privire la: condițiile de cazare, organizare, starea vremii, pregătire fizică, consultanță echipament individual, îndrumare etc;
- după realizarea evenimentului, va servi pentru schimbul de impresii video și poze între participanți.
2. Chiar daca nu dorim acest lucru, numărul de locuri este strict limitat.
3. Toată informația necesară va fi prezentată participanților.
4. În cazul unor condiții meteo nefavorabile, pentru siguranța grupului, ghidul are dreptul să schimbe traseul. În cazul vremii TOTAL NEFAVORABILE ne rezervăm dreptul de modificare a perioadei de desfășurare a evenimentului, ce va fi comunicată din timp!
5. Nimeni nu vă garantează reușita ascensiunilor. Aceasta depinde foarte mult de factori precum vremea, specificul organismului, starea fizică, pregătirea și experiența anterioară.