Tura

Piatra Craiului integral

nordica si sudica intr-o zi

Categoria Trekking
Perioada 13.10.2023 15.10.2023
Durata
2 zile
Dificultate
dificil
Locuri disponibile
2 din 10
Pret
890 RON

Hai cu noi să traversăm toată creasta Pietrei Craiului în plin proces de împodobire a naturii cu minunatele culori de toamnă. Masivul Piatra Craiului se deosebește geologic și geomorfologic de masivele și grupele muntoase înconjurătoare, deoarece este ca o lamă tăioasă și abruptă de roci sedimentare lungă de aproximativ 22 km. Aceasta oferă unul dintre cele mai îndrăgite peisaje montane din România.

 

Părțile spectaculoase ale crestei principale sunt date de potecile înguste, de hăul care se întinde de o parte și de alta și de pereții verticali care par de neescaladat. Traseul alternează între poteci generoase și zone expuse, oferind o experiență care îți accelerează pulsul și crește nivelul de adrenalină.

 

 

PROGRAM:

 

Ziua 1, vineri, 13 octombrie, ora 18:00: întâlnire și cazare la una dintre pensiunile de la poalele masivului. Briefing, cină și pregătirea pentru ziua următoare.

 

Ziua 2, ora 05:00: Ne pornim spre Fântâna lui Botorog. Înaintăm cu mașinile cât mai aproape de traseu, după care începem ascensiunea spre Cabana Curmătura. După o mică pauză, continuăm spre Șaua Crăpăturii și Vârful Turnu, de unde începe, practic, creasta principală. Obiectivele principale sunt: Vârful Ascuțit (2150 m), Vârful La Om (2238 m), Șaua Grindului (2195 m), Coama Lungă, Șaua Funduri (1889 m). De aici coborâm de pe creastă și mergem înapoi spre mașini și la pensiune, unde vom sărbători reușita!

Distanța totală: 32 km.
Diferența de altitudine: 2100 m.

 

Ziua 3, duminică, 15 octombrie: Ne trezim pe îndelete cu o ceașcă de cafea și cu Piatra Craiului în față. După ce ne facem bagajele, ne pornim spre case, obosiți fizic, dar fericiți și împliniți, gândindu-ne deja la o nouă aventură!

 

DIFICULTATE: dificil. Nu este recomandat celor care au frică de înălțime și nici celor ce nu au experiență montană.

 

CAZARE: una dintre pensiunile de la poalele Pietrei Craiului, loc în cameră dublă, triplă.

 

MESELE: nu sunt incluse, fiecare participant având posibilitatea să se alimenteze după propriile preferințe.

 

Număr de participanți: minim 4.

 

ECHIPAMENT recomandat:
- bocanci 3 sezoane, pantaloni de trek, polar/fleece, windstopper, caciulă, mănuși, membrană de ploaie;
- rucsac mic de tură, cască, lanternă frontală, ochelari de soare, cremă de protecție solară;
- trusă medicală individuală;
- apă, pachet hrană pentru întreaga zi.

 

PREȚ: 890 lei, ce include:
- două nopți cazare la pensiune, camere duble/triple;
- ghidaj și instruire montană;
- echipamentul comun de grup necesar ascensiunii;
- taxa de intrare in parc.
Suplimentar:
- mesele;
- transportul dus – întors până și de la Zărnești (Jud. Brașov);
- alte cheltuieli personale.

 

Pentru ÎNSCRIERE, detalii, stabilire contact, completare echipament și alte detalii necesare:
- Vă puteți alătura echipei noastre direct din eveniment, 
sau ne sunați GSM/Whatsapp: 0758696060, 
sau pe e-mail: mad4nomad@gmail.com;
- Achitați un avans de 300 lei. Achitarea integrală până la data începerii evenimentului.
- Daca evenimentul se va anula/amâna la inițiativa noastră sau din cauza restricțiilor valabile la data desfășurării acestuia, avansul va fi restituit integral. 

Vă atenționăm asupra faptului că în cazul în care renunțați la eveniment, din orice motiv, sumele achitate vor fi returnate în următoarele condiții:
a.    100% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face cu mai mult de 15 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului.
b.    50% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face în intervalul 14 - 5 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului.
c.    0% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 5 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului.

 

IMPORTANT:
1. Vom crea un grup de discuții cu toate persoanele participante din mai multe motive:
- pentru oferirea tuturor informațiilor necesare cu privire la: condițiile de cazare, organizare, starea vremii, pregătire fizică, consultanță echipament individual, îndrumare etc;
- după realizarea evenimentului, va servi pentru schimbul de impresii video și poze între participanți.
2. Chiar daca nu dorim acest lucru, numărul de locuri este strict limitat.
3. Toată informația necesară va fi prezentată participanților.
4. În cazul unor condiții meteo nefavorabile, pentru siguranța grupului, ghidul are dreptul să schimbe traseul. În cazul vremii TOTAL NEFAVORABILE ne rezervăm dreptul de modificare a perioadei de desfășurare a evenimentului, ce va fi comunicată din timp!
5. Nimeni nu vă garantează reușita ascensiunilor. Aceasta depinde foarte mult de factori precum vremea, specificul organismului, starea fizică, pregătirea și experiența anterioară.