Tura

Revelionul in Maroc

ocean, desert, munte, istorie

Categoria Expeditie
Perioada 29.12.2023 08.01.2024
Durata
10 zile
Dificultate
usor-mediu
Locuri disponibile
7 din 10
Pret
1090 EUR

Pășește în noul an, oferindu-ți o experiență de neuitat!

 

Ce ne așteaptă:

- Urcăm pe cel mai înalt vârf din Africa de Nord – Toubkal (4167 m), muntii Atlas;

- Facem plajă la Oceanul Atlantic;

- Vizităm cel mai mare deșert din lume – Sahara – unde vom petrece o noapte sub cerul înstelat, între dunele de nisip, ca niște nomazi adevărați;

- Devenim actori la Atlas Studios – cel mai mare studiou de filmare din lume;

- Multe, foarte multe excursii (vezi descrierea în PROGRAM);

- Ne pierdem printre străduțele Marrakechului;

- Ne vom contopi, pentru un timp, cu tradițiile și cultura continentului African!

 

 

Am optimizat această călătorie pentru a avea parte de o experiență unică, plăcută și intensă. Condițiile de călătorie vor fi excelente – având la dispoziție transportul propriu, ne vom odihni în rețeaua de hoteluri RIAD sau echivalent, ne vom plimba pe spatele cămilelor sau cu ATV-urile și vom petrece o noapte de revelion de neuitat pe malul Oceanului Atlantic.

 

Ce se ascunde în spatele numelui de Maroc? O țară aflată la intersecția dintre culturile islamică și europeană, populată de străvechi triburi berbere și arabe, o țară unică și plină de contraste. Aici se îmbină armonios frigul piscurilor acoperite de zăpadă, arșița celui mai mare deșert din lume, canioanele extravagante, livezile de portocali și apele azurii ale Oceanului Atlantic și ale Mării Mediterane. 

 

Aici găsești câteva curiozități despre Maroc.

 

Cum a fost anul trecut...

 

 

PROGRAM:

 

Ziua 0, 29 decembrie 2023: Ne întâlnim la aeroport, în București, pentru a lua avionul spre Marrakech.

 

Ziua 1: Dimineața ajungem la Marrakech, ne cazăm și facem cunoștință cu orașul. Vizităm grădina Jardine Majorelle cu plantele ei exotice și renumita Medina – centrul vechi al orașului. Seara gustăm din plin din viața și stilul orașului Marrakech.

 

Ziua 2, 31 decembrie: Ajungem pe malul Oceanului Atlantic, în localitatea Essaouira. Ne așteaptă o noapte magică – Revelionul!

 

Ziua 3: Vom petrece prima zi din Noul An relaxându-ne, bucurându-ne de apa oceanului Atlantic și plimbându-ne pe străduțele vechi și înguste ale orașului. Spre seară ne pregătim pentru următoarea etapă din călătoria noastră. 

 

Ziua 4: Dimineața, după micul dejun, plecăm spre următoarea mare destinație – Sahara. Traversăm mici orașe suburbane și admirăm Munții Atlasului de Sus. Trecem prin renumitul pas Tizi N'tichka, după care ajungem la Kasbah Ait Ben Haddou, prima oprire importantă. Satul fortificat berber Ait Ben Haddou este un monument înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO și este cunoscut și ca decor pentru epopei hollywoodiene majore. Un pic mai târziu ne vom aminti cu drag de multe filme, plimbându-ne pe platourile de filmare ale studiourilor Atlas. După prânz continuăm drumul spre valea Dades, trecând prin Ouarzazate, Oaza Skoura și Klaa Mgouna, capitala văii trandafirilor. 

 

Ziua 5: Începem cu o plimbare pe drumul celor 1001 Kasbah-uri către oaza Tighir. Ne vom abate pe un drum secundar ce urmează râul până la Todgha, unde facem o oprire pentru o plimbare în oază, sub umbra palmierilor, apoi continuăm către Defileul Todgha. După ce ne bucurăm de frumusețea stâncilor uriașe ale defileului, continuăm spre Rissani, faimos pentru piața de curmale și punct de plecare al vechilor caravane comerciale care traversau deșertul Sahara până la Tombouctou. După amiază ajungem la Merzouga și ne pregătim pentru plimbarea spre tabăra din deșert. Vom merge călare pe cămile prin nisipurile uimitoare care își schimbă culoarea odată cu apusul soarelui. Admirăm dunele de nisip și peisajele, in timp ce servim o cină marocană sub lumina stelelor, lângă focul de tabără. Târziu în noapte, gazdele noastre nomade ne vor încânta cu muzica locală și ritmul tobelor.

 

Ziua 6: După ce întâlnim răsăritul, ne întoarcem la civilizație călare pe cămile sau cu ATV-urile. Luăm micul dejun și alungăm frigul deșertului, delectându-ne cu o ceașcă de cafea rasfățati de razele soarelui. Încheiem a doua mare parte a călătoriei noastre și ne pornim spre ultimul capitol – Toubkal. Avem de parcurs un drum lung până la Imlil. Vom face și câteva opriri pentru poze, peisaje și pentru a ne dezmorți cu o ceașcă de cafea.

 

Ziua 7: Ne trezim, strângem rucsacurile, ne echipăm pentru 2 zile de munte și facem cunoștință cu ghizii locali. Traseul până la refugiu durează 4-5 ore cu pauze, în care vom avea ocazia să ne refacem forțele cu suc proaspăt de portocale sau cu renumitul ceai marocan. Seara, la refugiu ne echipăm și ne odihnim pentru ascensiunea finală.

 

Ziua 8: Ziua ascensiunii pe cel mai înalt vârf din Munții Atlas – Vârful Toubkal. Traseul este susținut, dar ușor din punct de vedere tehnic. Priveliștea de sus merită tot efortul. După o mică pauză, coborâm la refugiu, ne strangem bagajele și continuăm coborârea spre Imlil. Seara ajungem la Marrakech unde putem să ne bucurăm de reușita noastră și de tot ce ne-a oferit Marocul.

 

Ziua 9: Zi de rezervă, în caz de vreme rea sau aclimatizare.

 

Ziua 10, 8 ianuarie 2024: Avem timp suficient să colindăm orașul istoric și să facem cunoștință cu acest loc minunat. Cumpărăm cadouri pentru cei dragi, după care, încărcați de amintiri, ne pregătim pentru zborul spre casă. 

 

 

DIFICULTATE: Mediu spre dificil.

 

CAZARE: Hoteluri de 3 stele, cabană pe Toubkal.

 

MESELE: Este inclus micul dejun. În rest, fiecare poate să experimenteze deliciile bucătăriei marocane.

 

Număr de participanți: minim 8

 

ECHIPAMENT recomandat:
- Încălțăminte trek; pantaloni trek; polar; windstopper; geacă de puf/primaloft; ciorapi; căciulă; mănuși; lanternă frontală; rucsac mediu de tură, sac de dormit confort 0 grC;
- Haine de schimb, haine de plajă;
- Trusă medicală, trusă de toaletă, ochelari de soare; cremă protecție solară;
- Colțari, piolet de tură, cască.

 

PREȚ: 1090 EUR, ce include:
- Toate transferurile în Maroc;
- Toate cazările;
- Cina festivă de Revelion;
- Micul dejun pentru cazările la hotel;
- Excursie în deșert, pe cămile;
- Ghidaj și instructaj;
- Echipament de grup;
- Tricou personalizat pentru această aventură.
Suplimentar:
- Biletele de avion (pentru ruta București – Marrakech și retur, cu bagaj de cală inclus, prețul este de aproximativ 550 EUR);

- Restul meselor (prânz și cina);
- Asigurare medicală;
- Alte excursii, la cerere;
- Alte cheltuieli personale.

 

Pentru ÎNSCRIERE, stabilire contact, completare echipament și alte detalii necesare:
- Vă puteți alătura echipei noastre direct din eveniment,
sau ne sunați GSM/Whatsapp: 0758696060,
sau pe e-mail: mad4nomad@gmail.com
- Achitați un avans de 500 EUR. Achitarea integrală se face până la data începerii evenimentului.
- Vă atenționăm asupra faptului că în cazul în care nu mai puteți participa la eveniment, din orice motiv, după data de 01 noiembrie avansul nu se returnează. Excepție: dacă evenimentul va fi anulat de către organizator, din diverse motive, avansul va fi restituit integral.

 

IMPORTANT:
1. Vom crea un grup de discuții cu toate persoanele participante:
- pentru oferirea tuturor informațiilor necesare cu privire la: condițiile de cazare, organizare, starea vremii, consultanță echipament individual, îndrumare etc;
- după realizarea evenimentului, va servi pentru schimbul de impresii, video și poze între participanți.
2. Chiar daca nu dorim acest lucru, numărul de locuri este strict limitat!
3. Toată informația necesară va fi prezentată participanților.
4. În cazul unor condiții meteo nefavorabile, pentru siguranța grupului, ghidul are dreptul să schimbe traseul. În cazul vremii TOTAL NEFAVORABILE ne rezervăm dreptul de modificare/anulare a perioadei de desfășurare a evenimentului, ce va fi comunicată din timp!
5. Nimeni nu vă garantează reușita ascensiunii. Aceasta depinde foarte mult de factori precum vremea, specificul organismului, starea fizică, pregătirea și experiența anterioară.