Te invităm în Făgăraș, pe Vârful Negoiu (2535 m) - al doilea vârf ca înălțime din Romania, cunoscut ca fiind polul instabilității atmosferice din Romania. Până în perioada interbelică era considerat cel mai înalt vârf din Carpați, exceptând Masivul Tatra. Traseul propus este destul de dificil ca efort fizic (diferența de nivel de minim 1400 m în 10-12 ore). Obiectivul “vârf”, de obicei principal, va fi întrecut pe parcurs, ca frumusețe și provocare, de altele precum: Drumul Zmeilor, Strunga Ciobanului, Strunga Dracului/Doamnei, Acul Cleopatrei și de una dintre cele mai spectaculoase zone din Făgăraș: Custura Sărații. În funcție de starea grupului și condițiile meteo, vom putea alege să ajungem și pe alte 2 vârfuri de peste 2500 m din zonă: Lespezi (2517 m) și Cornul Călțunului (2505 m).
PROGRAM:
Ziua 1, vineri, 23 iunie, ora 17:00: întâlnire și urcare prin Porumbacu de Sus la Cabana Negoiu. Cazare la prici (opțional, se poate caza și la cabana nouă).
Ziua 2, ora 5:00: luăm micul dejun la pachet și începem aventura noastră pe traseul: Cabana Negoiu - Muchia Șerbotei - Vârful Șerbota (2331 m) - Custura Sărații - Șaua Cleopatrei - Vârful Negoiu (2535 m) - Strunga Doamnei/Dracului - Strunga Ciobanului (2308 m) - Piatra Prânzului - Drumul Zmeilor - Cabana Negoiu (1546 m). Vom avea parte de imagini superbe și emoții pe măsură. O dată reveniți la cabană, ne odihnim și sărbătorim ziua trăită intens.
Ziua 3, duminică, 25 iunie: dimineața, după micul dejun, coborâm spre locul de parcare auto însă nu înainte de a vizita Cascada Șerbota, de 20 m înălțime. Aflată la 1410 m altitudine, este una dintre cele mai frumoase cascade din Făgăraș. De asemenea, putem vizita și Castelul de Lut, din Porumbacu de Sus. Pe la amiază suntem gata să începem drumul spre case, plini de impresii și prieteni noi.
DIFICULTATE: dificil. Traseu tip circuit. Durată aproximativă: 10-12 ore, în funcție de condițiile meteo, viteza grupului, perioadele de odihnă, masă, poze etc.
CAZARE: la prici, Cabana Negoiu. Opțional, se poate caza și la cabana nouă.
MESELE: nu sunt incluse. Aveți posibilitatea să luați mesele la restaurantul cabanei.
Număr de participanți: minim 5
ECHIPAMENT recomandat:
- încălțăminte trek, pantaloni, bluză de corp, polar, windstopper, ciorapi, căciulă, mănuși, haine impermeabile/protecție ploaie;
- rucsac de tură, cască, lanternă frontală, bețe de trekking;
- trusă medicală individuală, cremă protecție solară;
- apă, pachet hrană.
În măsura stocului disponibil, la cerere se pot închiria: cască (10 lei), bețe de trekking (20 lei), frontală (10 lei), rucsac (120 lei).
PREȚ: 440 lei, ce include:
- taxa de campare;
- ghidaj și instructaj montan;
- echipament comun necesar pentru realizarea turei în condiții de siguranță.
Suplimentar:
- mesele;
- transportul dus – întors până și de la Porumbacu de Sus;
- alte cheltuieli personale.
Pentru ÎNSCRIERE, detalii, stabilire contact, completare echipament și alte detalii necesare:
- Vă puteți alătura echipei noastre direct din eveniment,
sau ne sunați GSM/Whatsapp: 0758696060,
sau pe e-mail: mad4nomad@gmail.com.
- Achitați un avans de 150 lei. Diferența se achită până la data începerii evenimentului.
* Daca evenimentul se va anula/amâna la inițiativa noastră sau din cauza restricțiilor valabile la data desfășurării acestuia, avansul va fi restituit integral.
Vă atenționăm asupra faptului că în cazul în care renunțați la eveniment, din orice motiv, sumele achitate vor fi returnate în următoarele condiții:
a. 100% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face cu mai mult de 15 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului;
b. 50% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face în intervalul 14 - 5 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului;
c. 0% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 5 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului.
IMPORTANT:
1. Vom crea un grup de discuții cu toate persoanele participante din mai multe motive:
- pentru oferirea tuturor informațiilor necesare cu privire la: condițiile de cazare, organizare, starea vremii, pregătire fizică, consultanță echipament individual, îndrumare etc;
- după realizarea evenimentului, va servi pentru schimbul de impresii video și poze între participanți.
2. Chiar dacă nu dorim acest lucru, numărul de locuri este strict limitat.
3. Toată informația necesară va fi prezentată participanților.
4. În cazul unor condiții meteo nefavorabile, pentru siguranța grupului, ghidul are dreptul să schimbe traseul. În cazul vremii TOTAL NEFAVORABILE ne rezervăm dreptul de modificare a perioadei de desfășurare a evenimentului, ce va fi comunicată din timp!
5. Nimeni nu vă garantează reușita ascensiunilor. Aceasta depinde foarte mult de factori precum vremea, specificul organismului, starea fizică, pregătirea și experiența anterioară.