Tura

Ciucas

in cautarea Bujorului de Munte

Categoria Trekking
Perioada 27.05.2023 28.05.2023
Durata
2 zile
Dificultate
usor
Locuri disponibile
10 din 10
Pret
320 RON

Ce poate fi mai frumos ca o primăvară pe Ciucaș? Văile întinse, presărate cu Rhododendron, întrerupte de vârfuri, încă acoperite de zăpadă, ne cheamă să ne bucurăm de toată splendoarea acestor locuri minunate - mai ales că vom explora masivul pe mai multe trasee.

Este o ocazie ideală pentru o primă experiență montană, inclusiv de a merge pentru prima oară pe munte cu copiii cu vârsta de la 10 ani. Nu avem nevoie de echipament special, tura se potrivește excelent pentru începători, părinți cu copii, pentru cei care doresc să descopere masivul Ciucaș. Veți fi uimiți să surprindeți o lume total diferită ca atmosferă și ca frumusețe! 

 

PROGRAM:

 

Ziua 1, sâmbătă, 27 mai, ora 9:00: ne întâlnim la Muntele Roșu și, după intructajul inițial, ne pornim spre Cabana Vârul Ciucaș. După o mică pauză la cabană, pornim pe un traseu tip circuit. Vom trece pe lângă Țigăile Mari, Babele la Sfat și vom ajunge pe Vărful Ciucaș. Savurăm din panorama uimitoare de 360 de grade, după care ne întorcem la cabană pe un alt traseum pe la Șaua Țigăilor, pentru a profita din plin de această zi. Seara ne așteaptă o odihnă binemeritată la Cabana Vârful Ciucaș.

 

Ziua 2, duminică, 28 mai: după un mic dejun copios și o cafea servită pe terasa cabanei, începem coborârea spre mașini pe un traseu plin de flori de Bujori de Munte și cu o vedere uimitoare asupra Vârfului Ciucaș. Dacă avem timp suficient, ajungem pe Vârful Gropșoarele (1883 m). La amiază ajungem la mașini, obosiți de un weekend activ, ne luăm rămas bun și ne pornim spre case.

 

 

DIFICULTATE: ușor - mediu, traseu inclusiv pentru copii de la vârsta de 10 ani, însoțiți de părinți.

 

CAZARE: cabana Ciucaș, camere 2-3 persoane cu grup sanitar în cameră.

 

MESELE: mic dejun inclus pentru ziua de duminică. Restul meselor pot fi servite la restaurantul cabanei, care are un meniu destul de bogat si delicios.

 

Număr de participanți: minim 10

 

ECHIPAMENT recomandat:
- bocanci de munte 3 sezoane;
- geacă windstopper, softshell sau hard-shell (membrană), pantaloni de trekking, tricou, fleece, pelerină de ploaie;
- sticla pentru apă, ochelari de soare, cremă cu protecție solară;
- bețe de trekking, lanternă frontală, rucsac de 20-40 litri;
- trusă medicală individuală.
În măsura stocului disponibil, la cerere se pot închiria bețe de trekking (20 lei), frontală (10 lei), rucsac (80 lei).

 

PREȚ: 320 lei, ce include:
- cazare la cabana Ciucaș, loc în cameră dublă sau triplă;
- mic dejun duminica;
- ghidaj și instuctaj montan.

Suplimentar:
- transportul dus – întors până și de la Muntele Roșu (jud. Prahova);
- mâncarea, la cabană și pe traseu;
- închirierea echipamentului necesar (după caz);
- alte cheltuieli personale.

 

Pentru ÎNSCRIERE, detalii, stabilire contact, completare echipament și alte detalii necesare:
- Vă puteți alătura echipei noastre direct din eveniment, 
sau ne sunați GSM/Whatsapp: 0758696060, 
sau pe e-mail: mad4nomad@gmail.com.
- Achitați un avans de 100 lei. Diferența se achită până la data începerii evenimentului.
* Daca evenimentul se va anula/amâna la inițiativa noastră sau din cauza restricțiilor valabile la data desfășurării acestuia, avansul va fi restituit integral. 
 
Vă atenționăm asupra faptului că în cazul în care renunțați la eveniment, din orice motiv, sumele achitate vor fi returnate în următoarele condiții:
a.    100% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face cu mai mult de 15 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului;
b.    50% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face în intervalul 14 - 5 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului;
c.    0% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 5 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului.

 

IMPORTANT:
1. Vom crea un grup de discuții cu toate persoanele participante din mai multe motive:
- pentru oferirea tuturor informațiilor necesare cu privire la: condițiile de cazare, organizare, starea vremii, pregătire fizică, consultanță echipament individual, îndrumare etc;
- după realizarea evenimentului, va servi pentru schimbul de impresii video și poze între participanți.
2. Chiar dacă nu dorim acest lucru, numărul de locuri este strict limitat.
3. Toată informația necesară va fi prezentată participanților.
4. În cazul unor condiții meteo nefavorabile, pentru siguranța grupului, ghidul are dreptul să schimbe traseul. În cazul vremii TOTAL NEFAVORABILE ne rezervăm dreptul de modificare a perioadei de desfășurare a evenimentului, ce va fi comunicată din timp!
5. Nimeni nu vă garantează reușita ascensiunilor. Aceasta depinde foarte mult de factori precum vremea, specificul organismului, starea fizică, pregătirea și experiența anterioară.