Tura

Varful Omu prin Ciubotea si Gaura

vaile ascunse ale Bucegilor

Categoria Trekking
Perioada 06.05.2023 07.05.2023
Durata
2 zile
Dificultate
dificil
Locuri disponibile
2 din 8
Pret
290 RON

Am ales acest traseu spre Vârful Omu, pe care nu mulți dintre noi îl cunoaștem, pentru a vă arăta fețele mai puțin cunoscute, dar extrem de frumoase ale Bucegilor. Și ca peisajul să fie cu adevărat fermecător, vom străbate potecile exact în perioada în care înflorește Rhododendron-ul. Astfel, vom avea un munte plin de minuni, atât deasupra capului, cât și sub picioarele noastre, toate acestea încununate fiind de bucuria de a sta pe Vârful Omu (2505 m).

 

Aflate pe flancul vestic al Masivului Bucegi, două văi glaciare atrag anual turiștii datorită peisajului de basm, mulți dintre călători afirmând că acolo este o adevărată poartă către o altă lume. Pereții de calcar și ruperile de pantă sunt străjeri destoinici ce ocrotesc poienile înflorite prin care doar păsările și câțiva ochișori de capră neagră reușesc să se dezmiarde, în taină, de splendoarea acestor trepte glaciare.

 

PROGRAM:

 

(Opțional) Ziua 0, vineri, 5 mai, ora 19:00: ne întâlnim în Bran, la pensiune. Cazare și briefing.

 

Ziua 1, ora 06:00: ne așteaptă un traseu extrem de frumos, dar și destul de solicitant. Vom începe din Bran, Poarta (900 m) și vom continua cu Valea Ciubotea – Vârful Scara (2422 m) – Vârful Omu (2505 m). După imortalizarea momentului și o pauză de odihnă pe înaltele culmi ale Bucegilor, coborâm pe un alt traseu, la fel de frumos: Valea Gaura – Cascada Moara Dracului – Șaua “La Polițe” – Muchia Izvoarelor – Bran, Poarta. Odată ajunși la pensiune, ne bucurăm de odihna binemeritată, după o zi plină de efort atât fizic cât și emoțional.

 

Ziua 2, duminică, 7 mai: ne permitem să lenevim până mai târziu, să savurăm o ceașcă de cafea pe terasa, să facem schimb de impresii, după care să ne luăm rămas bun unii de la alții și să ne pornim spre case.

 

DIFICULTATE: dificil, traseu tip circuit, de anduranță. Durata traseu: 12 – 14 ore

 

CAZARE: una sau două nopți la una din pensiunile din Bran, loc în cameră dublă, cu baie proprie.

 

MESELE: nu sunt incluse. Alături de pensiune există restaurante și supermarket.

 

Număr participanți: minim 6

 

ECHIPAMENT recomandat:
- încălțăminte trek, pantaloni trek, tricou tehnic, polar, windstopper, hardshell/pelerină, ciorapi;
- rucsac mic de tura (25-30 litri);
- trusă medicală individuală, cremă protecție solară;
- lanternă frontală, bețe de trek;
- apă, pachet hrană;
În limita stocului disponibil, la cerere, se poate închiria spre completare echipamentul individual necesar cu: frontală (5 lei), bețe de trek (10 lei).

 

PREȚ: 290 RON/pers, ce include:
- o noapte de cazare la o pensiune din Bran, loc în cameră dublă cu baie proprie (pentru o noapte în plus, se va plăti un supliment de 100 de lei/persoană);
- ghidaj și instructaj montan;
- echipament comun pentru tură.
Suplimentar:
- mesele;
- transportul dus – întors până și de la Bran (Jud. Brașov);
- alte cheltuieli personale.

 

Pentru ÎNSCRIERE, detalii, stabilire contact, completare echipament și alte detalii necesare:
- Vă puteți alătura echipei noastre direct din eveniment, 
sau ne sunați GSM/Whatsapp: 0758696060, 
sau pe e-mail: mad4nomad@gmail.com.
- Achitați un avans de 100 lei. Diferența se achită până la data începerii evenimentului.
* Daca evenimentul se va anula/amâna la inițiativa noastră sau din cauza restricțiilor valabile la data desfășurării acestuia, avansul va fi restituit integral. 
 
Vă atenționăm asupra faptului că în cazul în care renunțați la eveniment, din orice motiv, sumele achitate vor fi returnate în următoarele condiții:
a.    100% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face cu mai mult de 15 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului;
b.    50% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face în intervalul 14 - 5 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului;
c.    0% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 5 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului.

 

IMPORTANT:
1. Vom crea un grup de discuții cu toate persoanele participante din mai multe motive:
- pentru oferirea tuturor informațiilor necesare cu privire la: condițiile de cazare, organizare, starea vremii, pregătire fizică, consultanță echipament individual, îndrumare etc;
- după realizarea evenimentului, va servi pentru schimbul de impresii video și poze între participanți.
2. Chiar dacă nu dorim acest lucru, numărul de locuri este strict limitat.
3. Toată informația necesară va fi prezentată participanților.
4. În cazul unor condiții meteo nefavorabile, pentru siguranța grupului, ghidul are dreptul să schimbe traseul. În cazul vremii TOTAL NEFAVORABILE ne rezervăm dreptul de modificare a perioadei de desfășurare a evenimentului, ce va fi comunicată din timp!
5. Nimeni nu vă garantează reușita ascensiunilor. Aceasta depinde foarte mult de factori precum vremea, specificul organismului, starea fizică, pregătirea și experiența anterioară.


(fotografie coperta: Marian Poara)