Tura

Valea Morarului, Vf. Omu

Vale de abrupt in Bucegi, program +2500 RO

Categoria Trekking
Perioada 14.02.2020 16.02.2020
Durata
2 zile
Dificultate
mediu
Locuri disponibile -

La sfarsit de iarna am fost in cautarea vesmintelor albe ale muntilor si ... chiar le-am gasit, acolo, undeva, in Bucegi, in cadrul unei ture cu adevarat hibernale, si da, chiar in inima muntelui, pe Valea Morarului ...neimblinzita de urme si acoperita de nori. Ne-a pus la teste si la probe de batut urme prin zapada mare, pana la brau, si chiar de orientare prin white out.

 

Astfel, dupa aproape 8 ore de urcat spre scopul nostru, am ajuns in ultima caldare, inconjurati complet de ceata si cu rafale de vant departe de a fi binevoitoare. Intuiam valea si calea de a continua, doar ca zapada nou asternuta si ceata densa ne ascundeau placile perfide de vant si iesirea in creasta si platou. Zarurile au fost aruncate! Concluzia: revenirea pe urme, spre conditii mai bune de siguranta pentru intreg grupul.

 

Insa, muntele a dorit sa ne recompenseze pentru stradaniile noastre! Oare cum sa ne lase sa plecam asa cum am venit, prin vant, ceata si zapada mare fara sa vedem nimic? Pentru cateva clipe cerul s-a luminat si ne-am simtit cu adevarat in raiul pe care l-am visat, cel al muntilor, al naturii, al iernii misterioase, plina de taina. Crestele s-au conturat, stancile si-au aratat infatisarea si strapungeau cerul inca plin de nori, soarele ne-a rasfatat ochii avizi de peisaj. Apoi, totul a revenit la normalul zilei. Dar, a fost suficient sa ne aprinda focul in inimile noastre, de a reveni iar si iar...

 

Despre echipa formata, cuvintele nu reusesc sa contureze legaturile magice pe care el, Muntele, a reusit sa le sudeze in inimile noastre, ale tuturor celor prezenti. Si da, ne-am dezvaluit identitatea, pasiunea comuna si alaturi de care speram sa petrecem (ori macar sa retraim) clipele frumoase. Muntele ne leaga, multumim Tie!

Galerie foto

Recenzii

Nastase Dan
17.06.2020
O vale deosebit de frumoasa. Tura perfecta pentru cei ce vor sa se initieze in Vaile de Abrupt.