Tura

Promotie

Lenin Peak

7134 metri spre cer

Categoria Ascensiune
Perioada 23.07.2023 13.08.2023
Durata
22 zile
Dificultate
alpinism de altitudine
Locuri disponibile
2 din 3
Pret
3900 EUR

Atenție:
1. Evenimentele noastre sunt organizate în concordanță cu limitările stabilite de autorități, cu respectarea regulilor de igienă și distanțare socială valabile la momentul desfășurării evenimentului.
2. Datele desfășurării evenimentului sunt aproximative și pot varia +/- câteva zile în funcție de disponibilitatea participanților și a biletelor de avion.
3. Din cauza fluctuației mari a costurilor, prețul final poate varia puțin, în funcție de valoarea cazărilor și a transferurilor. Din păcate, trăim vremuri, în care nu prea există o stabilitate prognozabilă. Din acest motiv, vom fi extrem de transparenți cu participanții.

 

 

7 km deasupra marii, 5 000 km distanta de casă, 60 000 km2 de masive muntoase, peste 20 de zile pline de experiențe noi, o civilizație străveche, munți măreți, peisaje uimitoare, zăpadă, gheață, vânt, frig, prieteni noi și bucuria de a sta pe unul din cei mai renumiți saptemiari din lume – este programul pe care vi-l propunem! 


Vârful Lenin este cel mai înalt din lanțul Trans-Altai, care este situat în nordul masivului Pamir (Asia Centrală) având o înălțime de 7134 m. După gradul de dificultate, este unul din cele mai ușoare, din punct de vedere tehnic, vârfuri de peste 7000 m. Succesul depinde de vreme, aclimatizare și starea fizică. Vom reduce la minim acești factori printr-un program ce include pregătirea fizică, medicală și psihică, ture pregătitoare de aclimatizare și armonizarea grupului pentru succes!
 

Mai multe despre vârful Lenin găsiți aici.

Cum a fost anul trecut, vedeți în acest filmuleț.

 

 

PROGRAM:

 

Ziua 1, duminică, 23 iulie: Zbor București – Osh.

 

Ziua 2: Aterizam în Osh dis de dimineață, urmează transferul spre Tabăra de Bază (3600 m). După un drum de aproximativ 5 ore, ajungem la destinația noastră, ne cazăm în corturi și ne odihnim. Aici vom avea parte de toate condițiile pentru o ședere confortabilă: corturi încălzite, acces internet, duș, saună, electricitate, cameră de păstrare, chiar și un teren de volei. Facem cunoștință cu ghizii noștri locali.

 

Ziua 3: Aclimatizare. Urcăm pana la 4200 m, pe un vârf din jurul taberei, înconjurați de peisaje superbe și coborâm înapoi la Tabăra de Bază.

 

Ziua 4: Urcăm până la Tabăra 1 (4400 m). Aici ne așteaptă căldura iurtelor, ceai, cafea, muzică, odihnă.

 

Ziua 5: Aclimatizare. Vom exersa tehnicile de mers specifice alpinismului de altitudine.

 

Ziua 6: Ascensiune la Tabăra 2 (5300 m). 

 

Ziua 7: Ascensiune la Tabăra 3 (6100 m).

 

Ziua 8: Coborâm la Tabăra 1 (4400 m) pentru a ne odihni și a ne bucura de avantajele civilizației: internet, paturi moi, mâncare bună.

 

Ziua 9: Continuăm coborârea până la Tabăra de Bază (3600 m). Aici vom beneficia, din nou, de toate condițiile pentru o odihnă frumoasă și o refacere rapidă.

 

Zilele 10 - 11: Zile de odihnă și refacere. Avem nevoie de aceste zile, pentru a reuși să atingem vârful.

 

Ziua 12: De aici încolo, mergem numai în sus! Ascensiune la Tabăra 1 (4400 m) pe traseul, deja bine cunoscut de noi.

 

Ziua 13: Tabăra 1 – Tabăra 2 (5300 m)

 

Ziua 14: Tabăra 2 – Tabăra 3 (6100 m). Pregătire pentru ascensiunea finală.

 

Ziua 15: Ziua de vârf! Începem ascensiunea la ora 3 noaptea și, cu puțin noroc, aproape de masă suntem la 7134 m deasupra lumii! După câteva fotografii și savurarea reușitei, începem coborârea la Tabăra 3.

 

Ziua 16: Tabăra 3 – Tabăra 1. Aici ne așteaptă primele beneficii ale civilizației: corturi calde, mâncare fierbinte și bucuria reușitei.

 

Ziua 17: Tabăra 1 – Tabăra de Bază. Cina festivă, o saună fierbinte, ce va alunga frigul din oase, precum și ospitalitatea taberei sunt ingredientele absolut necesare pentru a sărbători rezultatul nostru.

 

Zilele 18 - 19: Zile de rezervă. Dacă vom avea noroc, le vom folosi pentru excursii în jurul orășelului Osh – avem ce vedea pe acolo.

 

Ziua 20: Transfer Tabăra de Baza – Osh. Ne vom caza într-un hotel confortabil și vom face cunoștință cu civilizația Kârgâză.

 

Ziua 21: Transfer la aeroport și lungul drum spre casă.

 

Ziua 22, sâmbătă, 13 august: Ajungem la București. Aici ia sfârșit expediția noastră și începe lunga perioadă, în care vom povesti și vom arăta prietenilor imagini din călătorie – vor fi suficient de multe persoane care vor vrea să asculte cum a fost, vom adormi cu zâmbetul pe buze și cu nostalgia în inimă, ne vom întâlni cu membrii expediției, deveniți deja prieteni și vom face planuri pentru alte aventuri!

 

 

DIFICULTATE: Dificil. Alpinism de mare altitudine. Dacă dorești o aclimatizare mai bună și, totodată, un “test” pentru organism, îți recomandăm să te uiți și peste tura din Kazbek.

 

CAZARE: Hoteluri în orașe, corturi amenajate și corturi clasice pe durata ascensiunii.

 

MESELE: Incluse pe durata ascensiunii, 3 mese pe zi.

 

Număr de participanți: minim 3

 

PREȚ PROMOȚIONAL: 3900 EUR, inclus practic totul!!!:
-    Bilete avion București – Osh – București
-    Transfer aeroport – Osh – Tabăra de Baza – Osh – aeroport 
-    Cazare hotel în Osh (camere de 2 sau 3 persoane);
-    Cazare în corturi pe durata întregului program de ascensiune în tabere, cu acces la internet, toaletă, duș, electricitate, cameră de păstrare (Tabăra de Bază și Tabăra 1)
-    Mâncare de altitudine pe traseu (3 ori/zi)
-    Echipamentul comun de ascensiune
-    Trusa medicală comună
-    Asigurare medicală de alpinism la înălțime
-    Ghidaj, ghizi locali, cu experiență pe acest vârf și ghid vorbitor de limba română, rusă, engleză
-    Consultații cu privire la echipamentul și pregătirea pentru ascensiune 
-    Instructaj intermediar 
Suplimentar:
-    Viza (după caz, acordam întregul suport în obținerea vizei).
-    Mâncarea în Osh și pe durata zborurilor
-    Închirierea echipamentului individual, după caz
-    Cheltuieli personale

 

Pentru ÎNSCRIERE, stabilire contact, completare echipament și alte detalii necesare:
- Vă puteți alătura echipei noastre direct din eveniment, 
sau ne sunați GSM/Whatsapp: 0758696060, 
sau pe e-mail: mad4nomad@gmail.com;
- Achitați un avans de 2000 lei. Achitarea integrală până la data de 15.06.2023.
- Daca evenimentul se va anula/amâna la inițiativa noastră sau din cauza restricțiilor valabile la data desfășurării acestuia, avansul va fi restituit integral. 

Vă atenționăm asupra faptului că în cazul în care renunțați la eveniment, din orice motiv, sumele achitate vor fi returnate în următoarele condiții:

a.    100% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face cu mai mult de 45 de zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului;
b.    80% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face în intervalul 45 - 30 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului;
c.    50% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face în intervalul 30 - 10 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului;
d.    10% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 10 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului.

 

IMPORTANT:
1. Vom crea un grup de discuții cu toate persoanele participante din mai multe motive:
- pentru oferirea tuturor informațiilor necesare cu privire la: condițiile de cazare, organizare, starea vremii, pregătire fizică, consultanță echipament individual, îndrumare etc;
- la sfârșitul evenimentului, va servi pentru schimbul de impresii video și poze între participanți.
2. Chiar daca nu dorim acest lucru, numărul de locuri este strict limitat.
3. Toată informația necesară va fi prezentată participanților.
4. În cazul unor condiții meteo nefavorabile, pentru siguranța grupului, ghidul are dreptul să schimbe traseul. În cazul vremii TOTAL NEFAVORABILE ne rezervăm dreptul de modificare a perioadei de desfășurare a evenimentului, ce va fi comunicată din timp!
5. Nimeni nu vă garantează reușita evenimentului. Aceasta depinde foarte mult de factori precum vremea, specificul organismului, starea fizică, pregătirea și experiența anterioară.