Tura

Olimp, Pirin, Meteora

munte si mare, adrenalina si relaxare

Categoria Ascensiune
Perioada 27.08.2023 02.09.2023
Durata
7 zile
Dificultate
dificil
Locuri disponibile
6 din 6
Pret
640 EUR

Atenție:
1. Evenimentele noastre sunt organizate în concordanță cu limitările stabilite de autorități, cu respectarea regulilor de igienă și distanțare socială valabile la momentul desfășurării evenimentului.
2. Datele indicate de desfășurare a evenimentului sunt aproximative și pot varia +/- câteva zile în funcție de disponibilitatea participanților și a locurilor de cazare.
3. Din cauza fluctuației mari a prețurilor la combustibili, prețul final poate varia puțin, în funcție de costurile pentru cazări și transport, însă vom fi extrem de transparenți cu participanții.

 

 

Ce au în comun Bulgaria și Grecia? Munții și marea! Hai cu noi să le descoperim într-o călătorie plină de adrenalină și relaxare. Vom avea parte de:
- ascensiune pe cele mai înalte vârfuri din Masivul Pirin (Bulgaria): Vihren (2914 m), Kutelo I (2908 m), Kutelo II (2906 m), Banski Suhodol (2884 m);
- parcurgerea renumitei Creste Koncheto;
- ascensiune pe cele mai înalte vârfuri din Masivul Olimp (Grecia): Mytikas (2918 m), Skolio (2912 m), Skala (2866 m), Profitis Ilias (2803 m), Touba (2785 m);
- plajă și relaxare la Marea Egee, cu cazare la hotel pe malul mării;
- vizită la Meteora; 
- cursuri interactive de alpinism clasic, specifice zonelor montane ce urmează a fi parcurse.

 

PROGRAM

 

Ziua 1, duminică, 27 august, ora 07:00: transport auto București – Giurgiu - Sofia - Bansko (525 km).
Cazare doua nopți, hotel în Bansko. 

 

Ziua 2: dimineața devreme lăsăm mașinile la Banderitsa Hut după care începem partea mai provocatoare a aventurii noastre: Banderitsa Hut - Refugiul Kazana - Premkata Saddle - Kutelo I & II - Creasta Koncheto - Banski Suhodol. Traseul este mirific cu văi adânci și vârfuri ascuțite ce ne vor tenta să facem multe fotografii. Întoarcere pe același traseu la Banderitsa Hut iar apoi în Bansko. 
Link-uri utile starea vremii Masivul Pirin – Vf. Kutelo.

 

Ziua 3: Banderitsa Hut - Vihren Hut cu mașinile, după care urcăm pe jos până pe Vârful Vihren (2914 m). Avem timp suficient să ne bucurăm de traseu și să admirăm lumea de pe al treilea vârf al Balcanilor. După ce coborâm la mașini, ne pornim spre Grecia, la Leptokaria. Cazare la hotel în apropierea plajei. Avem timp suficient să ne bucurăm de o baie în mare și de o cină cu specific pescăresc la un renumit restaurant situat pe malul mării.
Link-uri utile starea vremii Masivul Pirin – Vf. Vihren:

 

Ziua 4: după un mic dejun matinal, ajungem cu mașinile până la Prionia, de unde urmăm poteca spre Refugiul A (Spilios Agapitos), unde luăm o scurtă pauză. Continuăm ascensiunea către Vârfurile Skala, Skolio și Mytikas (2918) – cel mai înalt vârf din Grecia și al doilea vârf ca înălțime din Balcani. Revenirea se va face la Refugiul A, unde rămânem peste noapte (cazare în condiții de cabană).

 

Ziua 5: ne pornim către vârfurile Profitis Ilias, Toumba, apoi revenim pe alt traseu la Refugiul A. După amiază coborâm la Leptokarya, unde ne putem bucura de o baie în Marea Egee și o cină delicioasă cu fructe de mare. 

Link-uri utile starea vremii Masivul Olimp.

 

Ziua 6: zi de relaxare. Vom vizita Meteora, una din minunile lumii. Cazare la hotel în Kalampaka, cu piscină și mic dejun inclus. 

 

Ziua 7, sâmbăta, 2 septembrie: ne așteaptă un drum lung spre casă. Vom ajunge obosiți, dar cu un bagaj enorm de experiențe noi și trăiri frumoase. 

 

DIFICULTATE: mediu – dificil. Necesită condiție fizică relativ bună, escaladă elementară și asigurări în coardă pe anumite porțiuni.

 

CAZARE: hotel în stațiuni, refugiu tip cabană în masivul Olimp.

 

MESELE: individuale.

 

Număr participanți: minim 6

 

ECHIPAMENT recomandat:
- încălțăminte trek, pantaloni, polar/fleece, windstopper, ciorapi, căciulă, mănuși polar;
- rucsac mediu (30 litri), ham, cască;
- trusă medicală individuală, ochelari de soare, cremă protecție solară, lanternă frontală;
- apă, pachet hrană. 
Greutate maxim acceptată rucsac la intrarea în traseu: 10kg.
În limita stocului disponibil, la cerere, se poate închiria spre completare echipamentul individual necesar (pentru întreaga tură) cu: ham (20 lei/zi), cască (10 lei/zi), frontală (5 lei/zi).

 

La cerere, se poate opta doar pentru ascensiunea unuia dintre masive:
-    ascensiune în Pirin - preț 240 Euro, ce include: două nopți de cazare hotel în Bansko și costurile individuale suplimentare (afișate mai sus);
-   ascensiune in Olimp și vizită la Meteora - preț 440 Euro, ce include: două nopți de cazare hotel în Leptokaria, o noapte de cazare la Refugiul A (Olimp), o noapte de cazare hotel în Kalambaka și costurile individuale suplimentare (afișate mai sus).

 

PREȚ: 640 Euro, ce include:
- cazare pentru 6 nopți (cinci nopți la hoteluri de 3 stele și o noapte la Refugiul A – condiții de cabană);
- serviciile de ghidaj, 2 ghizi atestați;
- instructajul montan ce include cursurile teoretice și practice desfășurate interactiv;
- echipament comun alpinism pentru parcurgerea în condiții de siguranță a Crestei Koncheto si, respectiv, pentru escaladarea din zona somitală a Vârfului Mytikas (semicorzi, anouri, bucle echipate, carabiniere, coborâtoare etc).

Suplimentar:
- transport auto pe ruta București – Bulgaria - Grecia și retur (1750 km) ce include combustibil, vigneta Bulgaria, taxe pod Giurgiu, taxe autostradă în Grecia: aproximativ 90 Euro/pers (costurile de transport sunt informative și calculate cu plecare din București, tip car-sharing; 4 persoane/auto);
- cheltuieli cu masa, fiecare având posibilitatea să se aprovizioneze după dorințe;
- închirierea echipamentului individual necesar (după caz);
- alte cheltuieli personale.

 

Pentru ÎNSCRIERE, stabilire contact, completare echipament și alte detalii necesare:
Vă puteți alătura echipei noastre direct din eveniment, 
sau ne sunați GSM/Whatsapp: 0758696060, 
sau pe e-mail: mad4nomad@gmail.com;
- Achitați un avans de 500 lei. Achitarea integrală până la data de 20.05.2023.
- Daca evenimentul se va anula/amâna la inițiativa noastră sau din cauza restricțiilor valabile la data desfășurării acestuia, avansul va fi restituit integral. 

Vă atenționăm asupra faptului că în cazul în care renunțați la eveniment, din orice motiv, sumele achitate vor fi returnate în următoarele condiții:
a.    100% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului.
b.    50% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face în intervalul 30 - 15 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului.
c.    0% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 15 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului. 

 

IMPORTANT:
1. Vom crea un grup de discuții cu toate persoanele participante din mai multe motive:
- pentru oferirea tuturor informațiilor necesare cu privire la: condițiile de cazare, organizare, starea vremii, pregătire fizică, consultanță echipament individual, îndrumare etc;
- la sfârșitul evenimentului, va servi pentru schimbul de impresii video și poze între participanți.
2. Chiar daca nu dorim acest lucru, numărul de locuri este strict limitat.
3. Toată informația necesară va fi prezentată participanților.
4. În cazul unor condiții meteo nefavorabile, pentru siguranța grupului, ghidul are dreptul să schimbe traseul. În cazul vremii TOTAL NEFAVORABILE ne rezervăm dreptul de modificare a perioadei de desfășurare a evenimentului, ce va fi comunicată din timp!
5. Nimeni nu vă garantează reușita evenimentului. Aceasta depinde foarte mult de factori precum vremea, specificul organismului, starea fizică, pregătirea și experiența anterioară.

 

Acest eveniment este desfășurat împreună cu Asociația Montană Cireșarii.