Tura

Georgia, Kazbek - 5054 m

pe urmele lui Prometeu

Categoria Ascensiune
Perioada 30.06.2023 09.07.2023
Durata
9 zile
Dificultate
dificil
Locuri disponibile
2 din 10
Pret
1090 EUR

Atenție:
1. Evenimentele noastre sunt organizate în concordanță cu limitările stabilite de autorități, cu respectarea regulilor de igienă și distanțare socială valabile la momentul desfășurării evenimentului.
2. Datele desfășurării evenimentului sunt aproximative și pot varia +/- câteva zile în funcție de disponibilitatea participanților și a biletelor de avion.
3. Din cauza fluctuației mari a costurilor, prețul final poate varia puțin, în funcție de valoarea cazărilor și a transferurilor. Din păcate, trăim vremuri, în care nu prea există o stabilitate prognozabilă. Din acest motiv, vom fi extrem de transparenți cu participanții.

 

 

Am fost deja de 5 ori, am urcat de fiecare dată pe vârf și mai vrem! Continuăm să vă provocăm să admirăm lumea de la peste 5000 m, de pe un vârf spectaculos – Kazbek. Ne așteaptă o împletire uimitoare de pajiști verzi cu ghețari reci, de văi enorme cu vârfuri dincolo de orizont, de vechi și nou, de o cultură străveche, de o bucătărie excepțională și lista poate continua ...

 

Pentru anul 2023 am actualizat și îmbunătățit programul și condițiile, incluzând multe opționale, astfel încât întreaga călătorie să fie o experiență unică din toate punctele de vedere.
Al treilea munte ca înălțime din Georgia și al optulea din masivul Caucaz, Kazbek este amplasat central, între Marea Neagră și Marea Caspică, acoperit de ghețari, provocând călătorii să urce până la altitudinea de 5054 m. După mitologia greacă, de pe muntele Kazbek a furat Prometeu focul zeilor, fiind pedepsit de aceștia.

 

Mai multe despre Kazbek găsiți aici. 

Exemple despre cum a fost în anii precedenți, găsiți aici, aici și aici. De asemenea vă invităm să vedeți și un filmuleț de la ultima noastră ascensiune.

 

 

 

PROGRAM:

 

Ziua 1, vineri, 30 iunie, 2023: Ne întâlnim la aeroport în București, luăm avionul și aterizăm în Tbilisi în dimineața zilei următoare (pentru un alt aeroport, vă rugăm să luați legătura cu noi).

 

Ziua 2: Aceasta este o zi dedicată capitalei Georgiei. Îmbinarea stilurilor arhitecturale, a vechiului cu modernul, oamenii și, desigur, bucătăria georgiană va vor lăsa o amprentă puternică în suflet. Ne cazăm în centrul vechi al capitalei, având astfel mai mult timp la dispoziție pentru a descoperi Tbilisi.

 

Ziua 3: Transfer spre Stepantsminda, cazare și briefing. Astfel începem a doua zi de relaxare intensă. Ne  plimbăm, savurăm bucatele georgiene și urcăm până la vechea biserică Gergeti.

 

Ziua 4: Începem ascensiunea propriu-zisă. În prima zi urcăm de la Stepantsminda (1750 m) la Zeliyonaya Polyana (3000 m). Ne cazăm (la cabana Altihut sau la cort), apoi facem o urcare ușoară de aclimatizare. 

 

Ziua 5: Urcăm până la Stația Meteo (3650 m), unde ne și cazăm (în cabană, sau la cort) și continuăm aclimatizarea cu o urcare până la clopotnița Betlemi (3800 m).

 

Ziua 6: Este ziua de aclimatizare activă. Urcăm pe platou, la 4250 m, facem niște cursuri de alpinism, după care revenim la Stația Meteo unde rămânem peste noapte.

 

Ziua 7: Ziua de ascensiune! Începem la 02:00 noaptea, peste 7-8 ore vom fi pe vârf și, dacă avem puțin noroc, putem admira răsăritul la 5054 m. Urmează coborârea până la Stația Meteo, unde mai petrecem o noapte, bucurându-ne de reușită.

 

Ziua 8: Coborâre până la poalele munților, unde ne așteaptă odihna binemeritată, în condiții excelente. Luăm cina și sărbătorim ascensiunea.

 

Ziua 9: Zi de rezervă sau de odihnă. Dacă nu o folosim pe munte, o vom folosi pentru a merge în excursii și pentru a savura specificul Georgian.

 

Ziua 10, duminică, 9 iulie 2022: Transferul din Stepantsminda la aeroportul din Tbilisi. Spre seară ajungem la București, cu un bagaj de amintiri frumoase, gata de noi aventuri!

 

 

DIFICULTATE: Dificil, orientat pe rezistență. Din punct de vedere tehnic, Kazbek este relativ ușor. Necesită condiție fizică bună și experiență anterioară pe munți hibernali. Îți recomandăm să participi la Școala de iarnă din Retezat.

 

CAZARE: Pensiune, cabană, cort, în funcție de opțiunile alese.

 

MESELE: În funcție de opțiunea aleasă, pot fi incluse pe durata ascensiunii.

 

Număr minim de participanți: 5

 

PRET: 1090 EUR, ce include:
- Biletele de avion București – Tbilisi - București (în limita a 320 EUR);
- Toate transferurile; 
- Toate cazările înainte și după ascensiune;
- Cazare la cort pe munte (cortul nu este inclus, poate fi închiriat în Georgia);
- Asigurare medicala de alpinism, inclusiv evacuarea de pe munte;
- Serviciile de ghidaj turistic si montan;
- Echipamentul comun de ascensiune;
- Echipamentul comun de bucătărie;
- Consultații cu privire la echipament, pregătire fizica si suport in formarea programului de antrenamente.

Opțiuni disponibile:
- Cazare la Altihut (3000 m) cu mic dejun și cină incluse: 122 EUR;
- Cazare la Stația Meteo (3600 m), 3 nopti: 78 EUR;
- Urcare bagaje cu auto de la Stepantsminda pana la 2000 m: 5 EUR;
- Urcare bagaje cu caii pana la 3000 m: 25 EUR;
- Urcare bagaje cu caii de la 3000 m la 3600 m: 30 EUR;
- Coborâre bagaje cu caii de la 3600 m pana ls Stepantsminda: 37 EUR;
-Trei mese pe zi, preparate la Stația Meteo: 75 EUR/zi;
- Excursii: 7 EUR.

Bugetul total pentru opțiunea de ALL INCLUSIVE: 1620 EUR plus restul meselor, aproximativ 150 EUR.

 

Pentru ÎNSCRIERE, stabilire contact, completare echipament și alte detalii necesare:
Vă puteți alătura echipei noastre direct din eveniment, 
sau ne sunați GSM/Whatsapp: 0758696060, 
sau pe e-mail: mad4nomad@gmail.com;
- Achitați un avans de 2000 lei. Achitarea integrală până la data de 15.06.2023.
- Daca evenimentul se va anula/amâna la inițiativa noastră sau din cauza restricțiilor valabile la data desfășurării acestuia, avansul va fi restituit integral. 

Vă atenționăm asupra faptului că în cazul în care renunțați la eveniment, din orice motiv, sumele achitate vor fi returnate în următoarele condiții:

a.    100% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face cu mai mult de 45 de zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului;
b.    80% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face în intervalul 45 - 30 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului;
c.    50% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face în intervalul 30 - 10 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului;
d.    10% din prețul integral al evenimentului, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 10 zile calendaristice înainte de data de început a evenimentului.

 

IMPORTANT:
1. Vom crea un grup de discuții cu toate persoanele participante din mai multe motive:
- pentru oferirea tuturor informațiilor necesare cu privire la: condițiile de cazare, organizare, starea vremii, pregătire fizică, consultanță echipament individual, îndrumare etc;
- la sfârșitul evenimentului, va servi pentru schimbul de impresii video și poze între participanți.
2. Chiar daca nu dorim acest lucru, numărul de locuri este strict limitat.
3. Toată informația necesară va fi prezentată participanților.
4. În cazul unor condiții meteo nefavorabile, pentru siguranța grupului, ghidul are dreptul să schimbe traseul. În cazul vremii TOTAL NEFAVORABILE ne rezervăm dreptul de modificare a perioadei de desfășurare a evenimentului, ce va fi comunicată din timp!
5. Nimeni nu vă garantează reușita evenimentului. Aceasta depinde foarte mult de factori precum vremea, specificul organismului, starea fizică, pregătirea și experiența anterioară.