Tura

Maroc, Toubkal

întampinăm 2023 în Maroc!

Categoria Discover
Perioada 29.12.2022 09.01.2023
Durata
12 zile
Dificultate
mediu
Locuri disponibile
5 din 7
Pret
1390 EUR

Tradiție, cultură, explozie de culori, mirosuri și gusturi… 

Aflată la intersecția dintre culturile islamică și europeană, populată de străvechi triburi berbere și arabe, Marocul este o țară unică, plină de contraste. Aici se îmbină armonios frigul piscurilor acoperite de zăpadă, arșița celui mai mare deșert din lume, canioane extravagante, livezi de portocali și apele azurii ale Oceanului Atlantic sau a Mării Mediterane. 

Pășește cu noi în această aventură pentru a savura frumusețea grădinii Jardine Majorelle, dar și pentru a face un pas în trecut, vizitând mormintele sultanilor marocani. Pe lângă priveliștile rupte din cărțile poștale, vom explora din plin dunele de nisip, ne vom plimba pe spatele cămilelor și vom încerca pe pielea noastră experiența unei nopți orientale petrecute chiar în deșert. Aventura nu se va opri aici, din contra, va lua o cale ascendentă spre vârful Toubkal (4167 m).

Înainte de cele câteva zile de drumeție, condimentate cu emoții de nedescris, locuri care iți taie respirația și împlinirea pe care doar un vârf de munte o poate oferi, ne așteaptă o zi de relaxare și delectare pe malul Oceanului Atlantic, unde vom sărbători trecerea spre noul an - 2023!

Aici găsești câteva curiozități despre Maroc.

 

ATENȚIE: 
-    Întreaga călătorie este optimizată pentru un maxim de experiențe în Maroc. Astfel, vom avea transport propriu pentru a nu depinde de transportul public, condiții foarte bune de cazare, timpi minimi de așteptare. Am pregătit această călătorie astfel încât să ne întoarcem obosiți fizic, dar bogați în emoții și amintiri! 
-    Datorită fluctuației mari a prețurilor din ultima perioadă, prețul final poate varia puțin, în funcție de costurile pentru cazări și transferuri. Din păcate, trăim vremuri în care nu prea există o (in)stabilitate prognozabilă. Din acest motiv, vom fi extrem de transparenți cu participanții.

În această aventură ne așteaptă:
-    Ascensiunea pe cel mai înalt vârf din Africa de Nord și a munților Atlas – Toubkal (4167 m)
-    Plajă la Oceanul Atlantic
-    Vom vizita cel mai mare deșert din lume – Sahara – și vom petrece o noapte sub cerul înstelat, între dunele de nisip
-    Multe, foarte multe excursii (vezi descrierea în PROGRAM)
-    Renumitul Marrakech
-    Vom deveni, pentru un timp, una cu continentul, cultura și tradițiile continentului African!

 

 

PROGRAM:

 

Ziua 0, 29 decembrie 2022: Ne întâlnim la aeroport, în București, pentru a lua avionul spre Marrakech.

 

Ziua 1: Dimineața ajungem la Marrakech, ne cazăm și facem cunoștință cu orașul. Vizităm grădina Jardine Majorelle cu plantele ei exotice; vizităm mormintele sultanilor marocani. Seara gustăm din plin din viața și stilul orașului Marrakech.

 

Ziua 2, 31 decembrie: Ajungem pe malul Oceanului Atlantic, în localitatea Essaouira. Ne așteaptă o noapte magică – Revelionul!

 

Ziua 3: Vom petrece prima zi din Noul An relaxându-ne și delectându-ne pe malul oceanului Atlantic. După masă ne îndreptăm spre Marrakech, unde ne pregătim pentru următoarea etapă din călătoria noastră. 

 

Ziua 4: Plecare spre Ouarzazate prin renumita vale Tizi'n Tichka (5:30 ore). Odată ajunși, vizităm "Hollywood-ul" marocan. 

 

Ziua 5: Ne trezim dimineața pentru că avem de parcurs 6 ore cu mașina. Vizităm cheile Todhra după care ne îndreptăm spre Merzouga pentru a savura din plin priveliștea pe care ne-o desfășoară dunele de nisip. Aici începe aventura noastră - urcăm pe cămile și ne îndreptăm spre inima deșertului pentru a înnopta la corturile berberilor. Vom avea parte de o atmosferă minunată, deasupra noastră cerul își va etala cu mândrie bogăția - miliardele de stele.

 

Ziua 6: Întoarcere la Merzouga și transfer spre localitatea Ben Haddou. Drumul ne va lua în jur de 5 ore jumătate cu mașina.

 

Ziua 7: Dimineața pe răcoare vizităm renumita cetate Ait Ben Haddou și plecam spre Imlil. Acum începe următorul episod al călătoriei noastre – ascensiunea pe Toubkal (4167 m). Urmează drumeția spre refugiul Toubkal pentru înnoptare.

 

Ziua 8: Ziua ascensiunii pe cel mai înalt vârf din Munții Atlas – Vârful Toubkal. Ne bucurăm de Africa de sus, imortalizând panorama ce se deschide de pe vârf. După masă coborâm la Auberge Samharouj pentru înnoptare.

 

Ziua 9: Zi de rezervă, în caz de vreme rea sau aclimatizare.

 

Ziua 10: Coborâm la Imlil și ne îndreptam spre Marrakech. Avem timp suficient să colindăm orașul istoric și să facem cunoștință cu acest loc minunat.

 

Ziua 11, 9 ianuarie 2023: Cumpărăm cadouri pentru cei dragi, după care, încărcați de amintiri și prieteni noi, ne așteaptă zborul spre București. 

 

 

DIFICULTATE: Mediu spre dificil.

 

CAZARE: Guest house, hotel.

 

MESELE: Autonomă, nu este inclusa. Fiecare poate să aleagă deliciile bucătăriei marocane, din care se va înfrupta.

 

GHID: Alexandru Ralea, ghid de turism național și montan, nr. atestat: 6521 

 

Număr minim: 7 participanți

 

ECHIPAMENT recomandat:
- Ghete și echipament sport;
- Trusă medicală, trusă de toaletă, ochelari de soare; cremă protecție solară;
- Haine de schimb, haine de plajă;
- Încălțăminte trek; pantaloni trek; polar; windstopper; geacă de puf/primaloft; ciorapi; căciulă; mănuși; lanternă frontală; rucsac mediu de tură;

- Colțari, piolet de tură, ham, cască, 2 carabiniere.

 

PREȚ: 1390 EUR, ce include aproape tot:
- Bilete de avion București – Marrakech și retur, cu bagaj de cală inclus (în limita a 500 EUR). Luați legătura cu noi, dacă doriți un alt aeroport ca punct de plecare. 
- Toate transferurile în Maroc
- Toate cazările
- Excursie în deșert
- Ghidaj și instructaj
- Echipament de grup
- Asigurare medicală cu coeficient de risc
- Tricou personalizat pentru această aventură

Suplimentar:
- Băuturile și mesele 
- Alte excursii, la cerere
- Alte cheltuieli personale

 

Pentru ÎNSCRIERE, stabilire contact, completare echipament și alte detalii necesare:
- Vă puteți alătura echipei noastre direct din eveniment,
sau ne sunați GSM/Whatsapp: 0758696060,
sau pe e-mail: mad4nomad@gmail.com
- Achitați un avans de 400 EUR. Achitarea integrală se face până la data începerii evenimentului.
- Vă atenționăm asupra faptului că în cazul în care nu mai puteți participa la eveniment, din orice motiv, după data de 01 noiembrie avansul nu se returnează. Excepție: dacă evenimentul va fi anulat de către organizator, din diverse motive, avansul va fi restituit integral.

 

IMPORTANT:
1. Vom crea un grup de discuții cu toate persoanele participante:
- în vederea optimizării costurilor de transport, prin înlesnirea participanților de a aplica metoda car-sharing;
- pentru oferirea tuturor informațiilor necesare cu privire la: condițiile de cazare, organizare, starea vremii, consultanță echipament individual, îndrumare etc;
- după realizarea evenimentului, va servi pentru schimbul de impresii ,video și poze, între participanți.
2. Chiar daca nu dorim acest lucru, numărul de locuri este strict limitat!
3. Toată informația necesară va fi prezentată participanților.
4. În cazul unor condiții meteo nefavorabile, pentru siguranța grupului, ghidul are dreptul să schimbe traseul. În cazul vremii TOTAL NEFAVORABILE ne rezervăm dreptul de modificare/anulare a perioadei de desfășurare a evenimentului, ce va fi comunicată din timp!
5. Nimeni nu vă garantează reușita ascensiunii. Aceasta depinde foarte mult de factori precum vremea, specificul organismului, starea fizică, pregătirea și experiența anterioară.