Tura

Kazbek - 5054 m

pe urmele lui Prometeu

Categoria Adventure
Perioada 09.07.2022 18.07.2022
Durata
10 zile
Dificultate
dificil
Locuri disponibile
1 din 10
Pret
990 EUR

Atentie:
1. Evenimentele noastre sunt organizate in concordanta cu limitarile stabilite de autoritati, cu respectarea regulilor de igiena si distantare sociala valabile la momentul desfasurarii evenimentului.
2. Datele indicate de desfasurare a evenimentului sunt aproximative si pot varia +- cateva zile in functie de disponibilitatea participantilor si a biletelor de avion.
3. Datorita fluctuatiei mari a preturilor la combustibili, pretul final poate varia putin, in functie de costurile pentru cazari si transferuri. Din pacate, traim asa vremuri, in care nu prea exista o (in)stabilitate prognozabila. Din acest motiv, vom fi extem de transparenti cu participantii.

 


Am fost, am urcat si mai mergem! Continuam sa va provoacam sa admiram lumea de la peste 5000 m de pe un varf uimitor – Kazbek. 
 

Pentru anul 2022 am actualizat si imbunatatit programul si conditiile, incluzand multe optionale, astfel incat intreaga calatorie sa fie o experienta unica din toate punctele de vedere.
 

Al treilea munte ca inaltime din Georgia si al optulea din masivul Caucaz, Kazbek este amplasat central intre Marea Neagra si Marea Caspica, acoperit de ghetari si are, conform ultimelor masuratori, altitudinea de 5054 m. Dupa mitologia greaca, de pe muntele Kazbek a furat Prometeu focul zeilor, fiind pedepsit de acestia.
 

Mai multe despre Kazbek gasiti aici. 
 

Exemple de cum a fost in anii precedenti, gasiti aici si aici.   

 


PROGRAM:

 

Ziua 1, sambata, 9 iulie, 2022: Ne intalnim la aeroport in Bucuresti, luam avionul si aterizam in Tbilisi.

 

Ziua 2: Azi e o zi dedicata capitalei Georgiei. Impletirea stilurilor arhitecturale, a vechiului cu modernul, oamenii si, desigur, restaurantele vor lasa o amprenta in sufletul oricui. Ne cazam in centrul vechi a capitalei, avand astfel mai mult timp la dispozitie pentru a descoperi Tbilisi.

 

Ziua 3: Transfer spre Stepantsminda, cazare si briefing. Azi este a doua zi de relaxare intensa 😊 , ne vom plimba, vom savura bucataria georgiana si vom urca pana la biserica Gergeti.

 

Ziua 4: Stepantsminda (1750 m) – Zeliyonaya Polyana (3000 m). Ne cazam la Altihut, apoi facem o urcare usoara de aclimatizare. 

 

Ziua 5: Urcam pana la Statia Meteo (3650 m), unde ne si cazam si continuam aclimatizarea.

 

Ziua 6: Este ziua de aclimatizare activa. Urcam pana pe platou, la 4250 m, cursuri de alpinism, dupa care revenim la Statia Meteo si ramanem peste noapte.

 

Ziua 7: Ziua de ascensiune! Incepem la 02:00 noaptea, peste 7-8 ore suntem pe varf si, daca avem noroc, vom prinde rasaritul la 5054 m. Urmeaza coborarea pana la Statia Meteo. Innoptare.

 

Ziua 8: Coborare pana la poalele muntilor, unde ne asteapta odihna binemeritata, in conditii excelente. Luam cina si sarbatorim ascensiunea.

 

Ziua 9: Zi de rezerva sau de odihna. Daca nu o vom folosi pe munte, vom merge in excursii, vom savura specificul Georgian.

 

Ziua 10, 18 iulie 2022: Transferul din Stepantsminda la aeroportul din Tbilisi. Ajungem la Bucuresti, cu un bagaj de amintiri frumoase, gata de noi aventuri!

 


DIFICULTATE: Dificil, orientat pe rezistenta. Din punct de vedere tehnic, Kazbek este relativ usor. Necesita conditie fizica buna si experienta anterioara pe munti hibernali. Iti recomandam sa participi la Scoala de iarna din Retezat.

 

CAZARE: Hotel in orase, cabana.

 

MESELE: Incluse pe durata ascensiunii, pregatita de grup.

 

Numar minim de participanti: 5

 

PRET: 990 EUR/pers, ce include, practic, totul:
- Biletele de avion Bucuresti – Tbilisi - Bucuresti (in limita a 200 EUR)
- Toate transferurile 
- Toate cazarile 
- Asigurare speciala de alpinism, inclusiv evacuarea de pe munte
- Transport bagaje auto si cai pana la altitudinea de 3000 m
- Mancarea pe portiunea montana
- Serviciile de ghidaj si ghidaj montan
- Echipamentul comun de ascensiune
- Echipamentul comun de bucatarie
- Consultatii cu privire la echipament, pregatire fizica si suport in formarea programului de antrenamente.
Suplimentar:
- Mancarea in orase, inainte si dupa ascensiune, excursii – la alegerea Dvs (aprox. 100 EUR)
- Inchirierea echipamentului necesar (dupa caz)
- Alte cheltuieli personale

 

Pentru INSCRIERE detalii, stabilire contact, completare echipament si alte detalii necesare:
- Va puteti alatura echipei noastre direct din eveniment, sau ne sunati GSM/Whatsapp: 0758696060, 0723228242, sau pe e-mail: mad4nomad@gmail.com;
- Achitati un avans de 300 EUR. Achitarea integrala pana la data inceperii evenimentului.
- Va atentionam asupra faptului ca in cazul in care nu mai puteti participa la eveniment, din orice motiv, avansul nu se returneaza. Exceptie: daca evenimentul se va anula/amana datorita restrictiilor valabile la data desfasurarii acestuia, avansul va fi restituit integral.

 

IMPORTANT:
1. Vom crea un grup de discutii cu toate persoanele participante din mai multe motive:
- pentru oferirea tuturor informatiilor necesare cu privire la: conditiile de cazare, organizare, starea vremii, consultanta echipament individual, indrumare etc;
- dupa realizarea evenimentului, va servi pentru schimbul de impresii video si poze intre participanti.

2. Chiar daca nu dorim acest lucru, numarul de locuri este strict limitat!
3. Toata informatia necesara va fi prezentata participantilor.
4. In cazul unor conditii meteo nefavorabile, pentru siguranta grupului, ghidul are dreptul sa schimbe traseul. In cazul vremii TOTAL NEFAVORABILE ne rezervam dreptul de modificare a perioadei de desfasurare a evenimentului, ce va fi comunicata din timp!
5. Nimeni nu va garanteaza reusita ascensiunilor. Aceasta depinde foarte mult de factori precum vremea, specificul organismului, starea fizica, pregatirea si experienta anterioara.