Tura

Kazbek si Elbrus

AMANAT

Categoria Adventure
Perioada 09.07.2022 23.07.2022
Durata
15 zile
Dificultate
alpinism
Locuri disponibile
0 din 10
Pret
1760 EUR

Theodore Roethke spunea că peste orice munte trece o cărare, chiar dacă nu e văzută din vale. Vrem să credem că tot așa este și această perioada, prin care ne vom găsi cărarea către luminiș. 

Totuși, nu putem neglija riscurile și situația existentă, astfel suntem nevoiți să amânăm, pe un termen nedefinit, toate planurile legate de călătoriile în Rusia.

Vom continua cu turele din țară. Ieșirea în natură ne va încarca pe toți cu speranță și putere.

Dacă vă putem fi de ajutor, suntem aici, la un mesaj distanță.

 

 

Atentie:
1. Evenimentele noastre sunt organizate in concordanta cu limitarile stabilite de autoritati, cu respectarea regulilor de igiena si distantare sociala valabile la momentul desfasurarii evenimentului.
2. Datele indicate de desfasurare a evenimentului sunt aproximative si pot varia +- cateva zile in functie de disponibilitatea participantilor si a biletelor de avion.
3. Datorita fluctuatiei mari a preturilor la combustibili, pretul final poate varia putin, in functie de costurile pentru cazari si transferuri. Din pacate, traim asa vremuri, in care nu prea exista o (in)stabilitate prognozabila. Din acest motiv, vom fi extem de transparenti cu participantii.

 


Am fost, am urcat si mai mergem! Continuam sa va provoacam sa admiram, de 2 ori intr-o singura saptamana, 2 varfuri ce depasesc 5000 m intr-un program inedit. Kazbek (5054 m) si Elbrus (5642 m) – urcate consecutiv – reprezinta o adevarata provocare pentru iubitorii de munte. 


Pentru anul 2022 am actualizat si imbunatatit programul si conditiile, incluzand multe optionale, astfel incat intreaga calatorie sa fie o experienta unica din toate punctele de vedere.
 

Al treilea munte ca inaltime din Georgia si al optulea din masivul Caucaz, Kazbek este amplasat central intre Marea Neagra si Marea Caspica, acoperit de ghetari si are, conform ultimelor masuratori, altitudinea de 5054 m. Dupa mitologia greaca, de pe muntele Kazbek a furat Prometeu focul zeilor, fiind pedepsit de acestia.
 

Elbrus are altitudinea de 5642 m, fiind cel mai inalt munte din Caucaz, si din Europa. Face parte din programul Seven Summits si totodata Seven Volcanoes. Elbrus alaturi de Kazbek reprezinta trofee ravnite pentru turismul alpin european.

 

Mai multe despre Kazbek gasiti aici.

Mai multe despre Elbrus gasiti aici.

 

Exemple de cum a fost in anii precedenti gasiti aici sau aici.  

 


PROGRAM:

 

Ziua 1, sambata, 9 iulie, 2022: Ne intalnim la aeroport in Bucuresti, luam avionul si aterizam in Tbilisi.

 

Ziua 2: Azi e o zi dedicata capitalei Georgiei. Impletirea stilurilor arhitecturale, a vechiului cu modernul, oamenii si, desigur, restaurantele vor lasa o amprenta in sufletul oricui. Ne cazam in centrul vechi a capitalei, avand astfel mai mult timp la dispozitie pentru a descoperi Tbilisi.

 

Ziua 3: Transfer spre Stepantsminda, cazare si briefing. Azi este a doua zi de relaxare intensa 😊 , ne vom plimba, vom savura bucataria georgiana si vom urca pana la biserica Gergeti.

 

Ziua 4: Stepantsminda (1750 m) – Zeliyonaya Polyana (3000 m). Ne cazam la Altihut, apoi facem o urcare usoara de aclimatizare. 

 

Ziua 5: Urcam pana la Statia Meteo (3650 m), unde ne si cazam si continuam aclimatizarea.

 

Ziua 6: Este ziua de aclimatizare activa. Urcam pana pe platou, la 4250 m, cursuri de alpinism, dupa care revenim la Statia Meteo si ramanem peste noapte.

 

Ziua 7: Ziua de ascensiune! Incepem la 02:00 noaptea, peste 7-8 ore suntem pe varf si, daca avem noroc, vom prinde rasaritul la 5054 m. Urmeaza coborarea pana la Statia Meteo. Innoptare.

 

Ziua 8: Coborare pana la poalele muntilor, unde ne asteapta odihna binemeritata, in conditii excelente. Luam cina si sarbatorim ascensiunea.

 

Ziua 9: Zi de rezerva sau de odihna. Daca nu o vom folosi pe munte, vom merge in excursii, vom savura specificul Georgian.

 

Ziua 10: Transferul din Stepantsminda la Terscol. Seara ajungem la poalele Elbrusului, ne cazam si ne pregatim pentru a doua parte a calatoriei noastre.

 

Ziua 11: Incepem ascensiunea pe Elbrus. Urcam cu telecabina pana la refugiul Garabashi (3720 m), admiram imprejurimile, mancam si ne odihnim. Dormim in refugiu.

 

Ziua 12: Continuam sa ne acomodam cu o mica ascensiune, pana la 4200, dupa care ne pregatim pentru varf.

 

Ziua 13: Ascensiunea pe Elbrus! Noaptea, la orele 01:00 urcam cu ratracul pana la altitudinea de 5100 m, dupa care ne asteapta o ascensiune de 6 ore pana pe varf. Si din nou, daca vom avea noroc de timp bun si de un ritm ridicat de mers, vom savura rasaritul de pe acoperisul Europei! Urmeaza coborarea pana la refugiu, apoi pana la Kislovodsk, unde vom sarbatori reusita noastra si vom inopta.

 

Ziua 14: O zi de rezerva sau odihna in Kislovodsk.

 

Ziua 15, sambata, 23 iulie: Drumul spre casa. Transferul catre aeroportul Mineralnye Vody. Ajungem la Bucuresti, cu un bagaj de amintiri frumoase, gata de noi aventuri!


 

DIFICULTATE: Dificil, orientat pe rezistenta, cu program de aclimatizare pe Kazbek. Din punct de vedere tehnic, ambii munti sunt relativ usori. Necesita conditie fizica buna si experienta anterioara pe munti hibernali. Iti recomandam sa participi la Scoala de iarna din Retezat.

 

CAZARE: Hotel in orase, cabane pe munte.

 

MESELE: Incluse pe durata ascensiunilor, pregatita de grup.

 

Numar minim de participanti: 5

 

PRET: 1760 EUR/pers, ce include, practic, totul:
- Biletele de avion spre Georgia si din Mineralnye Vody (in limita a 400 EUR)
- Toate trasferurile in Georgia si Rusia
- Toate cazarile in Georgia si Rusia
- Asigurare speciala de alpinism, inclusiv evacuarea de pe munte
- Transport bagaje auto si cai pe Kazbek, pana la altitudinea de 3000 m
- Telecabina pe Elbrus
- Serviciile de transport ratrac la urcare pe Elbrus
- Mancarea pe portiunile montane
- Serviciile de ghidaj si ghidaj montan
- Echipamentul comun de ascensiune
- Echipamentul comun de bucatarie
- Consultatii cu privire la echipament, pregatire fizica si suport in formarea programului de antrenamente.
Suplimentar:
- Mancarea in orase, inainte si dupa ascensiuni, excursii – la alegerea Dvs (aprox. 150 EUR)
- Viza Rusia (dupa caz, acordam intregul suport in obtinerea vizei)
- Inchirierea echipamentului necesar (dupa caz)
- Alte cheltuieli personale

 

Pentru INSCRIERE detalii, stabilire contact, completare echipament si alte detalii necesare:
- Va puteti alatura echipei noastre direct din eveniment, sau ne sunati GSM/Whatsapp: 0758696060, 0723228242, sau pe e-mail: mad4nomad@gmail.com;
- Achitati un avans de 500 EUR. Achitarea integrala pana la data inceperii evenimentului.
- Va atentionam asupra faptului ca in cazul in care nu mai puteti participa la eveniment, din orice motiv, avansul nu se returneaza. Exceptie: daca evenimentul se va anula/amana datorita restrictiilor valabile la data desfasurarii acestuia, avansul va fi restituit integral.

 

IMPORTANT:
1. Vom crea un grup de discutii cu toate persoanele participante din mai multe motive:
- pentru oferirea tuturor informatiilor necesare cu privire la: conditiile de cazare, organizare, starea vremii, consultanta echipament individual, indrumare etc;
- dupa realizarea evenimentului, va servi pentru schimbul de impresii video si poze intre participanti.

2. Chiar daca nu dorim acest lucru, numarul de locuri este strict limitat!
3. Toata informatia necesara va fi prezentata participantilor.
4. In cazul unor conditii meteo nefavorabile, pentru siguranta grupului, ghidul are dreptul sa schimbe traseul. In cazul vremii TOTAL NEFAVORABILE ne rezervam dreptul de modificare a perioadei de desfasurare a evenimentului, ce va fi comunicata din timp!
5. Nimeni nu va garanteaza reusita ascensiunilor. Aceasta depinde foarte mult de factori precum vremea, specificul organismului, starea fizica, pregatirea si experienta anterioara.